Íme, a legmodernebb barátságkarkötő

Íme, a legmodernebb barátságkarkötő

Íme, a legmodernebb barátságkarkötő

szórakozás

4 perc

Nem kell többet aggódnia, hogy a buli hevében szem elől téveszti barátait. A biztonságos szórakozáshoz készülnek már az okosmegoldások is: ezek egyike a Vive karkötő.

Ha elveszíti az ismerőseit egy bárban vagy egy hatalmas zenei fesztiválon, az meglehetősen kellemetlen lehet, sőt akár veszélyessé is válhat. Egyedül kószálva a tömegben, esetleg alkoholtól bódult állapotban sokkal nagyobb veszélynek van kitéve, gondoljunk csak a randidroggal visszaélő emberekre, a drogdílerekre, hogy a legrosszabbat ne is említsük.

A University of Washington diákjai olyan eszközt fejlesztettek ki, amellyel elkerülhetőek az ilyen jellegű támadások. A Vive prototípusa idén nyáron debütált a Microsoft’s Research Faculty Summit expóján.

Hogyan működik?

A karkötő szenzorjai – amelyek Bluetooth-on keresztül szinkronizálnak az okostelefonos alkalmazással – mérik az alkoholszintet és a dehidratáltság mértékét is.

Ha a karkötő alkoholt észlel a szervezetben, azonnal „bejelentkezést” kér használójától és ezt később is rendszeresen megismétli. Ha minden rendben, meg kell nyomni a karkötő gombját, amennyiben viszont ez elmarad, az okoskarpánt értesíti a barátait, akik a megkeresésére indulhatnak. Ezt pedig nagyban megkönnyíti a beépített GPS is.