Trükkös koktélbár a házibulikhoz

Trükkös koktélbár a házibulikhoz

Trükkös koktélbár a házibulikhoz

szórakozás

5 perc

Egy amerikai fejlesztőcsapat megalkotta a Somabart, amely tetszőleges alapanyagokból pillanatok alatt elkészíti a tökéletes koktélt.

A Somabar alapötlete szinte a tévés teleshopokból ismert megoldásokra hasonlít: miért is akarna bárki a nehézkesen használható mindenféle koktélkeverő eszközzel küszködni, ha egyetlen gép könnyedén elkészíti a kedvenc italát?

Az eszközhöz külön bejegyzett találmány a Soma Pod: egyszerű üveghengerekről van szó, amelyek tetején egy kupak, az alján pedig egy szelepes csatlakozó található. Ezeket a tartályokat kell csak a házibuli előtt feltölteni különböző italokkal (legyen az alkoholos vagy alkoholmentes), majd egy okostelefonos alkalmazás segítségével kiválasztható, hogy a rendelkezésre álló alapanyagokból milyen koktél készüljön.

A fejlesztők a Kickstarteren sikeresen gyűjtöttek forrásokat, hiszen a kitűzött 50 ezer dollár helyett 312 ezer dollár felett zártak. A gép 399 dolláros ára (körülbelül 114 ezer forint) borsosnak tűnhet, mindenesetre a beépített technológia – ami az elegáns fa és műanyag borítás alatt rejlik – akár sokkal hasznosabb és hétköznapibb M2M-eszközök alapjául is szolgálhat a jövőben.