A gyerekszoba berendezése két gyermek számára

Kapcsolódó cikkek

A gyerekszoba berendezése két gyermek számára

A gyerekszoba berendezése két gyermek számára

Üzleti Hírek

2 perc

A kis területű gyerekszoba berendezése amúgy sem egy egyszerű dolog, pláne akkor, ha két gyereknek kell megosztoznia rajta. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben átbeszéljük, milyen bútordarabok segíthetnek jobban elválasztani a teret.

Mire érdemes odafigyelned a gyerekszoba berendezése során?

Az első és talán a legfontosabb, hogy fektess többfunkciós bútorokba, mint amilyen például az emeletes vagy a kihúzható ágy! Ezek ugyanis kevesebb helyet foglalnak, mintha minden gyermeknek külön bútort kellene beszerezni az alvásra, a tanulásra és a játékra.

Emellett jó ötlet lehet még egy praktikus beépített szekrény elhelyezése is, mivel nagyon sok minden elfér benne - játékok, ruhák, iskolai felszerelések, könyvek és egyéb eszközök is, ami valljuk be, két gyermek esetén igazán jól jön majd. Főként ezért is kapott helyet több különböző szekrény, tároló is a Csingiling Gyermekbútor komplett gyerekszoba szettjeiben

A szekrények feletti teret sem kell üresen hagyni

Egy kis területű gyerekszobában minden négyzetcentiméternyi hely valódi aranyat ér, így a szekrény feletti teret sem kell üresen hagyni. Helyezz el például ezen a területen néhány polcot, amelyek nagyszerű helyként szolgálnak majd a szezonális ruhák tárolásához! Ezekhez ugyanis nem szükséges minden nap hozzáférni.

Érdemes még a színekkel is játszanod

Tudva tudott, hogy a világosabb árnyalatok képesek vizuálisan nagyobbá varázsolni szobát, így ezeknek a választása kifejezetten előnyös lehet egy kis területű gyermekszobában. 

Ha pedig már úgyis a színekről volt szó, akkor fontos még azt is megemlíteni, hogy a választásuknál érdemes hosszabb távra tervezni, és olyan mellett letenni a voksodat, amely egyhamar nem megy ki a divatból. Ugyanez igaz a motívumokra is.

Mindkét gyermeknek legyen meg a maga tere

Minden gyermeknek megvannak a maga igényei, így ha két személyre rendezed be a gyermekszobát, akkor gondolnod kell arra is, hogy kellő magánéletet biztosíts mindkét csemetéd számára. 

Erre nagyszerű megoldást jelent például egy polcos térelválasztó, amelyet elhelyezhetsz az asztal, a fal vagy az ágy mellé is. De ebben az esetben a görgős bútorok is nagyon praktikusak lehetnek, hiszen ha szükség van rá, akkor erőfeszítés nélkül áthelyezhetők egyik helyről a másikra.

A megfelelő világítás is fontos

A mennyezeti lámpán kívül szükség lesz még legalább egy kislámpára a kiságy mellé, hogy este tudj majd mesét olvasni a gyerekeknek.

Továbbá az íróasztalnál is el kell helyezned egy állítható vagy rögzíthető asztali lámpát, függetlenül attól, hogy az ablak mellé lett-e rakva a bútor, vagy sem. Ez ugyanis növeli a gyerekek tevékenységeinek hatékonyságát a tanulás során.

Ennyit terveztünk mára. Reméljük, hogy az írásunkat hasznosnak találtad, és ezeknek a tippeknek a segítségével gyerekjáték lesz majd berendezni a család legapróbb tagjainak a szobáját.