Hogyan válasszuk ki az új műanyag ablakunkat?

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszuk ki az új műanyag ablakunkat?

Hogyan válasszuk ki az új műanyag ablakunkat?

Üzleti Hírek

2 perc

A megfelelő nyílászárók kiválasztása alapvető fontosságú lépés annak érdekében, hogy lakása vagy épülő otthona magas minőségű, csendes és energiatakarékos legyen. Az ablakok és az ajtók ugyanis többféle funkciót is betöltenek, a hő- és hangszigetelés, valamint a fény beengedése mellett komoly esztétikai szerepük is van.

A kiválasztott ablakok alakja, mérete, formája és színe egyedi kinézetet ad a háznak, de ugyanígy ronthat is az összhatáson. Éppen ezért kell nagyon alaposan megtervezni és kiválasztani a megfelelő nyílászárókat, hogy külsőleg is meg legyünk elégedve az eredménnyel, de a szerepüket is megfelelően betöltsék.

A műanyag ablakok jellemzői

A piacon számtalan márka termékével találkozhatunk, a Zsola Ablak Kft. műanyag ablak témában nagyon széles választékot vonultat fel. A neves márkák sorra kínálják különböző paraméterrel rendelkező ablaktípusaikat, ezért nagyon nehéz a választás. Bár azt lehet mondani, hogy ezek a termékek egytől egyig megfelelő minőségűek, azonban mégis vannak köztük leheletnyi különbségek, valamint az adott márkán belül is vannak különféle változatok, amelyek más és más tényezőkre helyezik a hangsúlyt.

A műanyag nyílászárókra egyöntetűen jellemző, hogy könnyen tisztíthatók, nem igényelnek kivételes gondoskodást, kiváló hő- és hangszigeteléssel rendelkeznek, valamint tartós és könnyen működtethető a vasalatuk. Azonban, ha alaposabban megnézzük őket, akkor látható, hogy bizonyos tulajdonságaikban, valamint az árakban is lehetnek jelentősebb különbségek.

Néhány fontosabb márka, amit érdemes választani

  • Aluplast: Német márka, Maco Multimax vasalattal készítik, több szín közül lehet választani.
  • Kömmerling: A műszaki tulajdonságai és a gyártói garancia miatt a leginkább ajánlott ablakmárkák közé tartozik. A termékei acélmerevítéssel rendelkeznek, és a ROTO vasalat teszi őket tökéletessé.
  • Rehau: Ez a márka is ROTO vasalatot használ, hőhídmentes, színtartó, ütésálló PVC-ből készítik, acélmerevítéssel és hőszigetelt üveggel.
  • Schüco: Német profilrendszer, hibás működést és kiemelést gátló ROTA vasalat biztosítja a szerkezet működését. Szintén nagyon ajánlott ezt a márkát választani.
  • Spectus: 70 mm-es beépítési mélység, 7 légkamra és ROTO vasalat jellemzi.
  • Iglo: Iglo 5 és Iglo Energy verziók közül választhatunk, melyek MACO MULTIMATIC vasalattal rendelkeznek.
  • Avantgarde: 70 vagy 80 mm beépítési mélységben, 5 légkamrával, Maco biztonsági vasalattal készülnek termékei.

Csak megfelelő és igazolt minőségű márkák közül válasszon!

Ha a megbízható és évtizedek óta bizonyító gyártók termékei közül választ, akkor nem kell attól tartania, hogy ablakai néhány év után cserére fognak szorulni. A nyílászáró kiválasztásakor vegye figyelembe azt is, hogy milyen a lakás szigeteltségi állapota, mekkora üvegfelületről van szó, és hogyan szeretné nyitni az ablakot.

Ha kiváló minőségű terméket vásárol, akkor a gyártói garancia és a szakszerű beépítés következtében biztos lehet abban, hogy ablakai tartósak és problémamentesek lesznek.