Milyen kiegészítők nélkülözhetetlenek egy konyhában?

Kapcsolódó cikkek

Milyen kiegészítők nélkülözhetetlenek egy konyhában?

Melyek azok a kiegészítők, amelyek nélkülözhetetlenek egy konyhában?

Üzleti Hírek

2 perc

Ezt a kérdést eléggé nehéz röviden és velősen megválaszolni, mivel rengeteg ilyen eszközt fel lehetne sorolni. Ezért is fogunk a mai cikkünkben csupán a textil eszközökre koncentrálni, és adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy a vásárlásuk során milyen szempontokat érdemes figyelembe venni.

Kezdjük az asztalterítővel!

Az asztalterítők nem véletlenül tartoznak a legnépszerűbb konyhai textíliák közé a Lakberbazárban. Nemcsak megóvják az asztalt a karcolódástól, hanem egyben stílust is kölcsönöznek az adott helyiségnek.

Különösen akkor, ha játszol kicsit az évszakokkal, illetve az ünnepekkel, és olyan üdítő színeket vagy éppen letisztult dizájnt választasz, ami remekül passzol a belső tér stílusához.

A legpraktikusabb közülük egyértelműen a viaszos vászon anyagból készült változat, mivel könnyen mosható és tisztítható. Egy makacs folt esetén nem kell egyből berakni a mosógépbe, hanem elég egy egyszerű vizes ruha vagy szivacs is ahhoz, hogy le lehessen törölni.

Folytassuk a sort a sütőkesztyűvel!

A legtöbbünk számára a sütőkesztyű első látásra nem tűnik túl fontos kelléknek, pedig rendkívül nagy szerepe van a konyhában. Egyrészt gondoskodik arról, hogy a forró serpenyők és tepsik cipelésekor ne égesd meg a kezeidet. 

Másrészt pedig némi stílust is csempész a helyiségbe. Amikor ugyanis nincsen használatban, akkor általában valahol a falon lóg, így befolyásolja a konyha összhatását. Mondhatjuk úgy is, hogy egyfajta dekorációs része a konyhának. 

A legideálisabb választást a pamut és a hőálló szálas anyagból készült sütőkesztyű jelenti, mivel ezek nyújtják a leghatékonyabb védelmet a kezeid számára.

Ejtsünk pár szót a konyharuháról!

Bár a konyharuha egy szerény konyhai kellék, de annál sokrétűbb a szerepe a sütés-főzés során. Használhatod kézszárításhoz, az edények szárazra törléséhez, ha nincs kéznél sütőkesztyű, az ételek tálalásához vagy éppen a kézmosás után. 

Ha elfogadsz egy jó tanácsot, az otthonos hangulat megteremtése érdekében válassz színben és mintában összepasszoló darabokat! De persze ettől függetlenül választhatsz vicces konyharuhákat is, amelyeket, ha meglátsz, akkor máris jobb kedvre derülsz majd, és vidámabban telik majd a munka.

Végül, de nem utolsósorban jöjjön a törlőkendő!

Az előző bekezdésben felsorolt feladatokhoz néhány mikroszálas törlőkendő is jól jöhet, amelyeknek az anyaga olyan, mint a mágnes. A pozitív töltetének köszönhetően magához vonzza a negatív töltésű szennyeződéseket. A szuper nedvszívóságukat pedig még nem is említettük.

Reméljük, hogy ez a rögtönzött kis körkép a konyhai textilekről segített megérteni, hogy mennyire fontos szerepet is játszanak az otthonodban. Ne félj belőlük a színes és mintás darabokkal kísérletezni, hogy kifejezhesd a konyhád egyedi stílusát!