Milyen előnyöket kínálnak az akril zuhanytálcák?

Kapcsolódó cikkek

Milyen előnyöket kínálnak az akril zuhanytálcák?

Milyen előnyöket kínálnak az akril zuhanytálcák?

Üzleti Hírek

2 perc

Ma már sokféle zuhanytálca közül választhatunk, számos gyártó kínál változatos megoldásokat a gyors tisztálkodás híveinek, ezért a megfelelő döntés meghozatalához fontos, hogy ismerjük az egyes típusok előnyeit és hátrányait.

Vannak, akik életmódjuknak, szokásaiknak megfelelően a zuhany mellett teszik le a voksukat, de sokan vannak, akik mindkettőt beépítik a fürdőszobába. Adódik a kérdés, hogy milyen típusú zuhanyzót válasszunk, melyik lesz a megfelelő. Dönthetünk kész zuhanykabinok mellett, de építhetünk is zuhanytálcával vagy anélkül ún. walk-in zuhanykabint. Amennyiben a tálcára szavazunk, milyen anyag lesz a megfelelő? Előnyös-e az akril zuhanytálca?

Kád vagy zuhanyzó a jó választás?

Az életmódbeli preferenciák meghatározóak a döntés meghozatalakor, azonban számos más tényezőt is mérlegelni kell. Ideális esetben mindkettőnek jut hely, azonban kis alapterületű helyiségekben választani kell, hogy kád vagy zuhanyzó legyen. Érdemes a tisztíthatóság, az energiahatékonyság, a kényelem szempontjából is átgondolni, melyik mit nyújt.

A gyors megoldások híveinek a zuhanyzók jelentik a jó választást, az extra nagyméretű, walk-in zuhanyzók, az esőztető zuhanyfejek, a hidromasszázs és az ülést lehetővé tevő zuhanykabinok spa-szerű élményt nyújthatnak. Amennyiben időt tudsz szánni rá, igazi luxus és kényeztetés lehet kádfürdőt venni, segíthet az ellazulásban. Ebből is látható, hogy a legnagyszerűbb mindkét típussal felszerelni a fürdőt.

Zuhanykabin, tálca vagy épített zuhanyzó?

Amennyiben a kisebb helyigényű és víztakarékosabb zuhanyzó mellett döntöttél, már csak a megfelelő típust kell kiválasztani. Mindegyiknek megvannak az előnyei, így a választást az ízlésünk, valamint a rendelkezésre álló költségvetés szabja meg, de mérlegelni kell a rendelkezésre álló helyet, a választott típus tartósságát, a használat komfortját is.

A hagyományos zuhanykabinok íves vagy szögletes kivitelben készülnek, mindenki számára megfizethetőek, telepítésük a legegyszerűbb. Rendszerint akrilból készülnek, ami hosszú élettartamot biztosít. 

A zuhanytálca anyagát, méretét és formáját magad választhatod meg, illetve azt is, hogy milyen ajtóval szerelnéd fel. 

Építhetsz modern zuhanyzót padlóösszefolyóval, ami kényelmes használatot biztosít, és a mérete akár a szabványnál nagyobb is lehet. A zuhanyfaltól, ajtótól függően bármilyen stílusú fürdőszobához találhatsz megoldást. 

Az akril zuhanytálca előnyei

A modern fürdőszobák népszerű szanitere az akril zuhanytálca, amelynek telepítése egyszerű, mivel kis súlyú, könnyen mozgatható. Nagyobb tapadást biztosít, így kevésbé csúszik, mint a hagyományos porcelán zuhanytálca, illetve a hőérzetünk szempontjából is kedvezőbb. Az akril ellenáll a korrózióval és a fakulással szemben. Az anyag sima felülete vonzó és elegáns, tisztítása könnyű, a vízkő és szappanlerakódások kevésbé tapadnak meg rajta. 

Számos méretben és formában kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes alternatívát.