Már a kesztyűtartó is okosabbá teheti az autóját

Már a kesztyűtartó is okosabbá teheti az autóját

Már a kesztyűtartó is okosabbá teheti az autóját

autó

3 perc

Jó hír, hogy ma már bármilyen kocsiból csatlakoztatott autó lehet, ehhez akár elég egy pénzérme nagyságú eszköz és az ahhoz kapcsolódó alkalmazás.

Mára a connected (csatlakoztatott) autók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az autógyártóknál, de egyelőre még csak a legmagasabb kategóriákban elérhetőek. Ha valaki azonban csupán 11 dollárból szeretné felokosítani az autóját, az AwareCar segítségével erre is lehetősége lesz.

Automatikus értesítések

Az AwareCar egyszerű kis eszközét elegendő bekapcsolás után a kesztyűtartóba helyezni, és onnantól kezdve teljesen meg is felejtkezhet róla – a benne lévő elem akár egy évet is kibír aktív használat mellett.

Az eszközhöz tartozó okostelefonos alkalmazás érzékeli az eszközt, és a bekapcsolástól kezdve mindenféle hasznos dolgot tesz lehetővé a felhasználó számára. A telefonja fölött átveszi az irányítást, és amint közelíteni kezd autójához, már a lezárt képernyőről is megnyithatóvá teszi a térképet, ahol előre be van jelölve az autó pozíciója.

A korábbi hasonló megoldásokhoz képest újítás, hogy egy sokemeletes parkolóban még az emeletet is meg tudja mondani, ha valaki esetleg elfelejtkezett volna a parkolás pontos helyéről.

Ezen felül, ha érzékeli, hogy parkolóóránál fizetett, rákérdez, mennyi időre fizetett be. Az idő lejártához közelítve mindig pontosan nyomon követi, hány percébe telne gyalog visszasétálni az autóhoz, és azonnal értesítést küld, amikor még nem késő elindulnia.

Kontextuális elemzés

A fejlesztők elmondása szerint a kulcs a cselekedetek kontextusának elemzésében rejlik. A mozgás és a telefon működése alapján nemcsak egyszerűen a lokációt tudja megmondani az alkalmazás, hanem valamilyen szinten azt is értelmezni, mit is csinál épp a felhasználó. Így ebből kiindulva tud felajánlani lehetőségeket, legyen szó akár utazástervezésről, vagy értesítésekről.

Az AwareCar sikeres Kickstarter-kampányt tudhat maga mögött, a kitűzött 15000 dollárnál sokkal többet, összesen 73 ezret gyűjtöttek össze, az eszköz továbbra is előrendelhető, kiszállításukat idén decemberre tervezik.