Vegyesvállalatot alapít az LG és a Magna

Kapcsolódó cikkek

Vegyesvállalatot alapít az LG és a Magna

Vegyesvállalatot alapít az LG és a Magna

autó

1 perc

Tranzakciós megállapodást kötött egymással az LG Electronics és a Magna International Inc., amelynek értelmében a felek egy vegyesvállalatot hoznak létre. Az LG Magna e-Powertrain néven létrejövő új cég székhelye a dél-koreai Incheonban lesz.

Az új társaságot Cheong Won-suk vezérigazgató vezeti majd, aki 20 éve dolgozik az LG-nél, legutóbb pedig az LG Vehicle Component Solutions Company zöld üzletágának alelnöke és vezetője volt. Cheong korábban csaknem egy évtizedet töltött a Daewoo Motors kutatás-fejlesztési részlegénél.

Javier Perez, aki 2016 óta dolgozik a Magnánál, az új vállalat vezérigazgató-helyettese lesz, és ő felel majd a közös társaság napi működésének felügyeletéért. Perez csaknem 25 éves autóipari gyártási és minőségellenőrzési tapasztalattal érkezik, amelyből 18 évet Ázsiában töltött el.

A vegyesvállalat létrehozása egyesíti a Magna tapasztalatait az elektromos hajtásrendszerek és a világszínvonalú autóipari gyártás terén, valamint az LG szakértelmét az elektromos motorok és inverterek alkatrészfejlesztésében.

Az e-Powertrain működése során létrejövő tervezési, mérnöki és gyártási szinergiák várhatóan mindkét fél számára lehetővé teszik majd, hogy gyorsan reagáljanak a piaci trendekre, és kihasználják a járművek villamosítása felé történő globális elmozdulást.

Az új cég olyan hajtáslánc-alkatrészeket fog fejleszteni, amelyek skálázható portfóliót kínálnak az autógyártóknak; legyen szó a villamosítást és a funkcionalitást lehetővé tevő átfogó megoldásokról, vagy az intelligens operációs szoftverek és vezérlések új elektromos hajtásrendszerekbe való integrálásáról.

Az e-Powertrain több mint ezer alkalmazottat foglalkoztat majd az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Kínában.