Még többet tud a Nest új kamerája

Még többet tud a Nest új kamerája

Még többet tud a Nest új kamerája

biztonság

2 perc

Az időközben termékcsaláddá bővülő Nest 2011-ben rukkolt elő első termékével, az intelligens termosztáttal. Most harmadik okoskamerájukat mutatják be, amely állításuk szerint többet tud versenytársainál.

A készülék nagy felbontású képrögzítésének köszönhetően HD videót is képes sugározni. A felvételek a gyártó szerint betörés esetén akár bizonyítékként is szolgálhatnak a rendőrség számára, hiszen a képeken jól kivehető az elkövető.

A Supersight funkciónak köszönhetően a kamera a kép nagyításával, 130 fokos látószögben képes az adott személy követésére is, arcfelismerő mechanizmusa révén pedig azonosítja az embereket, így még véletlenül sem téveszti összes az iskolából éppen hazaérkező gyermeket a családi széf tartalma iránt élénken érdeklődő idegennel.

Az évi 100 dollárért (vagy eseti bejelentkezéssel havi 10 dollárért) elérhető Nest Aware szolgáltatásnak nagy hasznát lehet venni például nyaralás vagy üzleti út esetén, ugyanis ennek köszönhetően 30 vagy 10 napra visszamenően érhetők el és nézhetők vissza a rögzített felvételek. A képi anyagok között a felhasználó könnyedén böngészhet.

Továbbá hangalapú figyelmeztetések is beállíthatók, ha a beépített mikrofon érzékeli, hogy valaki beszél, még akkor is, ha illető éppen nem esik bele a kamera látószögébe. Így például a program azt is jelezheti, ha a kutya nem éppen barátságosan ugat meg valakit.

A három mikrofonon felül hangszóró is található a készülékben, így a kapcsolódó alkalmazáson keresztül akár beszélni is lehet a kamera előtt állókkal, legyen az a kutya, akire rá kell szólni, vagy akár egy betörő. A kivitelezés egyébként megegyezik a korábbi kültéri kameráikkal. A szaténfehér színű készülék rugalmas nyakrésszel és kis állvánnyal rendelkezik, a rögzítőlap pedig igény szerint pedig falra is szerelhető.

A készülék az Egyesült Királyságban 299 fontos áron rendelhető elő, ám egyelőre nincs hír, mikor lehet Európa többi országában is hozzájutni.

Forrás: Forbes