Újabb biztonsági kamerát dob piacra a Logitech

Újabb biztonsági kamerát dob piacra a Logitech

Újabb biztonsági kamerát dob piacra a Logitech

biztonság

3 perc

A Logitech Circle legújabb változatának tervezésekor figyelembe vették, hogy a korábbi modellt a felhasználók szerették különböző felületekre rögzíteni, így az új darabot szinte bárhová fel lehet erősíteni.

A cég gyakorlatilag egyetlen kameraként mutatta be a terméket, ám érdemes megjegyezni, hogy a sok kiegészítőnek köszönhetően legalább négy az egyben megoldásról van szó. Vagy inkább többről is: attól függően, hogy a felhasználó hogyan kombinálja a különböző modulokat. Ezek alapján lehet vezetékes, vezeték nélküli, falra vagy ablakra erősített, de akár egy asztalra is le lehet rakni a megfelelő tartóval.

Önmagában a kamera csak egy fekete korong (180 fokos látószöggel), melynek a hátulján egyetlen csatlakozó található. Ebbe a csatlakozóba illeszthető tetszés szerint az akkumulátor, a hagyományos fali tartókar (melyből egy kábel vezet a hálózati áramforráshoz), egy ablakra rögzítő modul, vagy egy kis konnektor, melynek segítségével közvetlenül a dugaszolóaljzattal kapcsolható össze az eszköz. 

Észrevétlen védelem a betörők ellen

A készüléket két csomagban tervezi értékesíteni a cég: az egyikhez egy fali kart csomagolnak, a másikhoz pedig egy akkumulátort. Ezen felül lehet megvásárolni a többi modulokat, időjárásálló tápkábeleket, pótakkumulátorokat.

A külső újításokon kívül a kamera szoftvere nagyrészt változatlan maradt. A kapcsolódó alkalmazás bármikor sugározza a megfigyelt területről készült videót, ráadásul értesítéseket küld az érzékelt mozgásról.

Az igazán érdekes funkciókat csak eszközönként évente 100 dolláros előfizetésért lehet megkapni. Cserébe beállítható, hogy a szoftver csak az emberi mozgásról értesít, valamint lehetővé teszi, hogy a tulajdonos különböző zónákra ossza be a megfigyelt területet. Előfizetés nélkül a készülék nem igazán mondható biztonsági kamerának, de aki csak a gyerekek vagy kisállatok szemmel tartására használná, azoknak valószínűleg nem lesz szüksége az extra funkciókra.

A Circle 2 már a kezdetektől fogva kompatibilis lesz az Amazon Alexával, valamint az Apple HomeKit rendszerével is. Érdekesség, hogy az Apple okosotthona valamiért kizárja az akkumulátorról működő kamerákat, így csak a hálózati áramforrásra csatlakoztatott modelleket lehet majd az iPhone-okról irányítani. 

Forrás: The Verge