Biztonsági frissítések a Nest-től

Kapcsolódó cikkek

Biztonsági frissítések a Nest-től

Biztonsági frissítések a Nest-től

biztonság

2 perc

Prémium előfizetői számára automatikus ajtófigyelést és válogatott értesítéseket tesz elérhetővé az okostermosztátokat és otthoni okoseszközöket gyártó cég.

A Google által birtokolt cég még február közepén jelentette be, hogy új megoldásokat tesz elérhetővé az okostermosztát prémium felhasználóinak. A cél, hogy az ajtófigyelővel és az animált értesítésekkel kiszűrjék az irreleváns figyelmeztetéseket, és hamarabb elérhetővé tegyék a fontos információkat.

Milyen jövő vár a biztonsági kamerákra?

A Nest Aware szolgáltatás eredetileg azt tette lehetővé, hogy a termékcsalád részét képező kamera ne csak valamilyen mozgás érzékelésekor, vagy felhasználói kérésre rögzítsen felvételeket, hanem folyamatosan, valamint arra is lehetőséget adott, hogy a tulajdonosok harminc napra visszamenőleg megnézhessék a nagyfelbontású videókat.

Ezt követően jelent meg a Sightline nevű funkció, amely külön összesíti az egyes eszközök által rögzített, kulcsfontosságúnak ítélt pillanatokat. A szolgáltatást mesterséges intelligencia működteti, ennek köszönhetően a felhasználóknak nem kell végignéznie az összes felvételt.

További fejlesztés, hogy ezt a technológiát felhasználva a Nest az automatikus ajtófigyelőt is hozzáadja a lehetőségekhez. Így a támogatott kamerák jobban fókuszálhatnak a bejárat előtti mozgásra, és értesítéseket küldhetnek, ha valaki be- vagy kisétál. Ez a funkció eddig is elérhető volt, az újítás abban áll, hogy a rendszer most automatikusan keresi meg a bejárati ajtóhoz tartozó területet, míg korábban ezt manuálisan kellett beállítani. Az automatikus megoldást mintafelismerés, szenzorok és a Google Deep Learning algoritmusa teszik lehetővé. 

A másik újítással a felhasználók gyorsabban elérhetik az értesítésekhez tartozó információkat, és nem kell külön megnyitniuk az applikációt. A Nest Aware előfizetők ezentúl animált előnézetekkel ellátott videókat kapnak majd, amelyek kiemelik a megfigyelt területeken történt dolgokat. Ha például füstöt vagy szén-monoxidot érzékel az eszköz, akkor az applikációban videón keresztül is megnézhető a problémás helyszín.

A kijelzőn olvasható értesítésekkel a Nest lehetővé teszi, hogy a tulajdonos válogathasson az információk között, és csak azokra reagáljon, amelyek a legfontosabbak. Ezt a funkciót azok érhetik el, akik Android 7.0-ás vagy iOS 10-es rendszeren működtetik az applikációt. 

Forrás: VentureBeat