Digitalizációs díjat kapott az ÉletMentő alkalmazás

Kapcsolódó cikkek

Digitalizációs díjat kapott az ÉletMentő alkalmazás

Digitalizációs díjat kapott az ÉletMentő alkalmazás

egészség

2 perc

Az év digitalizációs projektje kategóriában díjazták a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat által közösen fejlesztett applikációt. Az IVSZ által létrehozott Gyurós Tibor-díjjal a hazai digitalizáció fejlődésében aktívan szerepet vállaló személyeket és vállalkozásokat ismerték el.

A szeptember 22-én megrendezett MENTA konferencián az „Az év digitalizációs projektje” kategória győztese az ÉletMentő applikáció lett.

A mobilalkalmazás elsődleges célja, hogy gyorsabbá és egyszerűbbé tegye a segélyhívást a bajbajutottak számára. Az applikáció amellett, hogy pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.

„A Vodafone-nál arra törekszünk, hogy a technológiai megoldásokat a társadalom, a közjó szolgálatába állítsuk. Az innováció azonban önmagában mit sem ér, ha nem tesszük széles körben mindenki számára elérhetővé. Azt gondoljuk, hogy az ÉletMentő applikációval egy olyan megoldást vezettünk be Magyarországon, amely a teljes társadalom számára hasznos, hiszen a legkritikusabb pillanatokban nyújt segítő kezet. Létjogosultságát pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy az elmúlt fél évben közel fél millióan töltötték le az applikációt, és jelenleg is az egyik legnépszerűbb ingyenes, egészségügyi alkalmazás a különböző áruházakban” – mondta Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese és a Vodafone Alapítvány kuratóriumának tagja, aki az IVSZ alelnökétől, Vityi Pétertől vehette át a rangos elismerést.

Az IVSZ több mint 20 éve díjazza a hazai infokommunikációs szektor kiválóságait, 2001 óta pedig az egykori elnökükről, Gyurós Tiborról elnevezett díjjal fejezi ki elismerését az iparág legkiválóbb kezdeményezései iránt. Az idei nyertesek a díjat a Siófokon megrendezett Menta konferencián vehették át.

Az Életmentő alkalmazás a Google Play vagy az App Store oldaláról tölthető le.