Robotok, drónok és képelemzés az agráriumban

Robotok, drónok és képelemzés az agráriumban

Robotok, drónok és képelemzés az agráriumban

NAK TechLab / Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - Facebook Stream

2022-02-16 17:00 - 2022-02-16 18:00

Események

Mi kell ahhoz, hogy egy robot le tudja szedni a gyümölcsöt? Hogyan támogatja a blockchain technológia a termelési folyamatokat? Miért fontosak a vizuális információk? Ezekre a kérdésekre is fény derül a NAK TechLab Agtech Meetup februári online eseményén, mely a mesterséges intelligencia és az agrárium kapcsolatát vizsgálja három, a témában jártas szakértővel és startupperrel.

Az Agtech Meetup szakmai előadássorozat különböző témakörök érintésével járja körbe az agrárium területén alkalmazható fejlesztési területeket. Az események során szakértők vitatják meg a szektorban aktuális kihívásokat, illetve a különböző technológiák hasznosításáról is szó esik.

A 2022. február 16-án megrendezésre kerülő esemény a mesterséges intelligencia felhasználási területeit vizsgálja általánosságban, illetve azt, hogyan profitálhatnak a gazdálkodók a technológia alkalmazásával.

Két izgalmas előadáson keresztül konkrét példákkal is megismerkedhetnek a nézők; ígéretes magyar technológiai fejlesztések működésébe nyerhetnek betekintést olyan területeken, mint a dróntechnológia, a robotok, vagy a képelemzés mezőgazdaságban.

Előadók

  •  Dr. Szabó István, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem oktatási és nemzetközi rektorhelyettese,
  • Vancsó Ambrus, az agrárium számára mesterséges intelligencia megoldásokat szállító Proofminder társalapítója,
  • Agod Attila, a deep learning alapú megoldásokat fejlesztő Machine Intelligence ügyvezetője.

A prezentációkat kerekasztal-beszélgetés követi, ahol az előadók mélyebben is megvitatják a technológia agráriumba való ültetését. A beszélgetést Balázs Viktor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szántóföldi szakértője moderálja. Az online stream során lehetőség nyílik kérdéseket is feltenni, melyre előadóink a kerekasztal beszélgetés keretében válaszolnak.

Az esemény a NAK TechLab és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Facebook oldalán kerül streamelésre. Részletek itt olvashatók!

A NAK TechLab program a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hosszú távú innovációs programja, mely a magyar mezőgazdaság digitális modernizációjára fókuszál. 2019-es alapítása óta több mint 50 agrártechnológiai startup fejlesztésében segédkezett, melyből számos kézzelfogható, a szektor számára új szolgáltatás és megoldás jött létre.