Okosvárosok kicsiben

Okosvárosok kicsiben

Okosvárosok kicsiben

gyártás

2 perc

Az óriáscégek és a nagyvárosok mellett a kisebb vállalkozások számára is hatalmas potenciált jelent az okosvárosokhoz és a Dolgok Internetéhez kapcsolódó fejlesztések.

A kaliforniai B2 Group távközlési tanácsadó cég nemrég bejelentette, hogy létrehozta az úgynevezett „irányított dolgok internete” részlegét, melynek célja, hogy a kis- és középvállalatok, valamint a közepes méretű városok is egyre könnyebben alkalmazhassanak a különféle intelligens megoldásokat.

Bob Bilbruck vezérigazgató elmondta: az Internet of Things (IoT) térnyerése már számos területen érzékelhető, viszont vannak még érintetlen területek, így a most induló részleget hiánypótló tényezőnek szánják.

Az új alvállalkozás célja a kisebb méretű cégek és városok segítése, hogy azok is a lehető legtöbbet hozhassák ki az IoT-alapú üzleti modellekből és az új technológiákból, ezzel pedig hatékonyabbá váljon a városi területek kezelése és üzemeltetése. 

A projekt része egy IoT Fejlesztési Labor kialakítása is, melyben olyan technológiai megoldásokat fognak alkalmazni, mint például az azonosításra szolgáló Bootstrap Profilok vagy a SIM-kártyákat helyettesítő eSIM-chipek. A jövőbeni cél olyan módszerek kidolgozása, mellyel csökkenthetők az adatellenőrzéssel és az eszközök csatlakoztatásával járó, gyakran igencsak magas költségek.

„Egy olyan világot képzeltünk el, ahol minden tárgy saját IP-címmel rendelkezik, így azt jósoljuk, hogy valamennyi tevékenység esetén növelhető a hatékonyság, míg a költségek folyamatosan csökkenthetővé válnak” – fejtette ki Bilbruck. 

Az intelligens megoldások bevezetése számos ágazatban hozhat látványos eredményeket, beleértve a különféle fogyasztói termékeket és szolgáltatásokat, valamint az ipari folyamatokat is. Az okosvárosokra a világgazdaság vezető tényezőiként tekintenek, példának okáért a Frost & Sullivan vonatkozó jelentése szerint a kapcsolódó piac akár az 1,57 billió dolláros mértéket is elérheti 2020-ig.

Forrás: ReadWrite