Élő vagy élettelen? A szenzorok tudják a választ

Élő vagy élettelen? A szenzorok tudják a választ

Élő vagy élettelen? A szenzorok tudják a választ

gyártás

1 perc

Az Olea Sensor Networks olyan okostelefon méretű adatgyűjtő rendszert hozott létre, amelynek a szenzorai ötméteres körzetben képesek beazonosítani az élőlényeket és az élettelen tárgyakat.

Szenzorok repítik a csúcsra a viselhető kiegészítőket >>A korszerű megoldás simán lekörözi a többi, kevésbé fejlett technológiát abban, hogy a fal mögött is „látja” az élőlényeket, akkor is, ha mozgásban vannak, vagy ha egy helyben állnak. A rendszer továbbá képes különbséget tenni az emberek és az állatok között is.

Az OleaVision-nek további alkalmazásai vannak az autógyártásban, a szállítmányozásban, az iparban, valamint a smart home területen is. Az érzékelők az utcákon lévő biztonsági rendszerekben is megtalálhatóak, amelyek a gyalogosokat, továbbá a bámészkodókat figyelik, de alkalmasak arra is, hogy szemmel tartsák az alvó gyerekeket vagy az autóban hagyott állatokat. M2M-es szenzoraik a vezetőknek is segíthetnek abban, hogy elkerüljék az ütközéseket, de felhívják a figyelmet az illetéktelen behatolókra, továbbá arra is, ha a lakásban tűz ütne ki.

Az újonnan piacra dobott, OS-3001 intelligens multiszenzoros platform egy kézi, vezeték nélküli adatgyűjtő eszköz, a mérete megegyezik egy átlagos okostelefonéval. A termék a szenzorok hálózati összekötőjeként – „hub”-jaként – szolgál.

A biztonság és az adatgyűjtés a legfőbb szempont az okosautóknál >>A vállalat több területen is végez fejlesztéseket; a két fő irányvonal a connected car, vagyis az egymással és a hálózattal összekapcsolt okosautók piaca, valamint az egészségügy. A cég tevékenységének fókuszában a járművek műszaki, illetve a betegek egészségi állapotának folyamatos, valós idejű nyomon követése áll, további kutatási területük a biometrikus azonosítás.

Forrás: Connected World