Nem aprózzák el: 350 millió dollárt költenek IoT-fejlesztésekre

Nem aprózzák el: 350 millió dollárt költenek IoT-fejlesztésekre

Nem aprózzák el: 350 millió dollárt költenek IoT-fejlesztésekre

gyártás

1 perc

A dél-koreai kormány mintegy 300 cég Dolgok Internetéhez kapcsolódó fejlesztéseit támogatja a következő négy évben.

A döntés a Szöulban szeptemberben megtartott IT-konferencia eredménye, amelyen a tudományos és technológiai, valamint a kereskedelmi-, ipari- és energiaügyi minisztérium tisztviselői vettek részt.

Internetfüggőség a tárgyak világában

Véleményük szerint idén visszaesés tapasztalható a hagyományos technikai iparágak területén, a növekedéshez pedig különféle viselhető, illetve intelligens eszközökre van szükség. A csökkenést jól tükrözi, hogy az okostelefonok globális piacán idén csupán 8,9%-os növekedéssel számolnak, ez a bővülés 2011-ben még 51,7% volt – összegezte a ZDNet.com.

Kelet-Ázsia harmadik legnagyobb gazdasága viszont nem akar lemaradni, hiszen az Internet of Things (IoT) segítségével a telekommunikációs technológia egészen új távlatai nyílhatnak meg. Dél-Korea célja pedig az, hogy minél több háztartási berendezés kommunikálhasson egymással, sőt maguk az ingatlanok is összekapcsolódjanak, és egyre több hétköznapi tárgyból válhasson intelligens, csatlakoztatott berendezés.

A téma aktualitását alátámasztja a többi közt az Intel előrejelzésre is, mely szerint 2020-ra az ilyen típusú eszközök száma elérheti a 200 milliárdot is (2006-ban 2 milliárd darab okoseszközt regisztráltak).

A dél-koreai célok között szerepel 10 ezer IoT-szakértő képzése, a helyi cégek tengerentúli terjeszkedésének elősegítése, valamint az elavult technológiai megoldásokat alkalmazó eszközök és területek – például ruházati termékek, háztartási készülékek, egészségügy – fellendítése.

Mindez pedig ahhoz is hozzájárulhat, hogy a nagy piacvezető cégek a kisebbek számára is elérhetővé tegyék „okos” megoldásaikat, így a társaságok közötti piaci együttműködés is javulhat.