SmartThings: az okosotthon lelke

SmartThings: az okosotthon lelke

SmartThings: az okosotthon lelke

gyártás

2 perc

A Samsung által tavaly felvásárolt SmartThings az idei berlini IFA-n mutatta be új, okosotthonokat irányító központi egységét. Az eszköz egyre több feladatot tud ellátni, és egyre többféle készülékkel képes kommunikálni.

A SmartThings sikeres közösségi finanszírozások és befektetői támogatások után több smart home készüléket bocsátott kereskedelmi forgalomba. A sikereikre alapozva és az IoT-piacra való betörés szándékával tavaly augusztusban felvásárolta őket a Samsung, azóta független fejlesztőkként működnek együtt velük. Idén a berlini tech show-n mutatták be első közös terméküket.

Nagyobb CPU – több feladat

Az új eszköz leginkább belülről változott sokat. A központi egység (central processing unit) sokkal erősebb processzort kapott, ami azt jelenti, hogy sokkal kevésbé kell tartalékolnia a saját erőforrásaival, amikor adatok kezeléséről van szó.

Így egyre könnyebben tudja kezelni az információk valós idejű közvetítését, például képes a biztonsági kamerák felvételét azonnal elküldeni a lakónak, akár az ő kérésére, akár előre beállított eseményekre való reakcióként (például a mozgásérzékelő vagy a tűzjelző riasztása esetén).

Az új központi egység egyre jobban bírja a hálózatról való leválasztást: többé nincs szüksége folyamatos internetkapcsolatra, és saját akkumulátoráról akár tíz órán keresztül is képes működni. Ha tehát valamilyen okból elmenne az internet vagy az áram, akkor sem omlik össze az egész lakás irányítása.

A készülék nemcsak a SmartThings saját eszközeivel képes kommunikálni és adatokat gyűjteni, hanem például az Amazon Echóval is, valamint más cégek termékeivel is, mint például a Honeywell, a Yale, a D-Link vagy a Bose. Ezen túl szinte az összes ZigBee vagy Z-Wave szabvánnyal kommunikáló berendezés adatait képes értelmezni, és csak szoftveres kérdés, hogy következtetéseket is le tudjon vonni a kapott információkból. 

Az újgenerációs SmartThings ára a tengerentúlon 99 dollár, az Egyesült Királyságban pedig 99 font. 

Forrás: Engadget