Látványos növekedés jöhet az M2M-piacon

Látványos növekedés jöhet az M2M-piacon

Látványos növekedés jöhet az M2M-piacon

IoT Podcast

18 perc

A machine-to-machine megoldások gyors térhódítása várható – nemcsak Magyarországon, hanem világszerte.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A Vodafone vállalati szolgáltatások üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese szerint az M2M-piac azért fog látványosan növekedni, mert a gépek közötti kommunikáció nagyon gyorsan át tudja alakítani, hatékonyabbá tudja tenni a cégek működését, valamint kényelmesebbé teszi az emberek életét.

M2M az üzletekben és az utakon

Magyarországon is egyre több területen találkozhatunk M2M-megoldásokkal. Király István a Gazdasági Rádió műsorában két nagy országos projektet emelt ki. „Az egyik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kapcsolódó fejlesztés, amely során bevezették az online pénztárgépeket. Az online kasszák között jelentős számban vannak olyan gépek, amelyek Vodafone SIM kártya segítségével küldik az adatokat.” A másik országos projekt az elektronikus útdíjszedés, amely kapcsán a mobilszolgáltatónak szintén jelentős számú SIM kártyája található a fedélzeti egységekben.

A szakértő szerint a jövőben ez a technológia hasonló áttörést hozhat az egészségügyben, de a machine-to-machine rendszereknél kulcsterület a személy- és árukövetés vagy például az energiamenedzsment is.

A nemzetközi platform előnyei

„A Vodafone-nak kiváló megoldásai vannak az M2M-re, nagy nemzetközi platformmal rendelkezik, és számos ígéretes projektet indítottunk el az elmúlt években. A határokon átívelő szolgáltatások rendkívül fontosak lehetnek a cégeknek – például a szállítmányozásban. A Vodafone Európában a legnagyobb mobilszolgáltató, és kedvező roaming megállapodással rendelkezik a határokon túl is. Ez többi között a fuvarozó cégek számára előnyt jelent, hiszen olyan SIM kártyákat tudunk biztosítani számukra, amelyek Európában minden hálózaton képesek roamingolni” – összegezte a vállalati szolgáltatások üzletágért felelős vezérigazgató-helyettes.

További részletekért hallgassa meg az M2M Zóna műsorát!