Magyar fejlesztők tervezik a robotika új innovációit

Kapcsolódó cikkek

Magyar fejlesztők tervezik a robotika új innovációit

Magyar fejlesztők tervezik a robotika új innovációit

IoT Podcast

1 perc

Tovább bővíti magyarországi csapatát az OnRobot vállalat.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A robotika korábban soha nem látott mértékben alakítja át az ipari termelés működésének jellegét, ami eddig nem tapasztalt üzleti lehetőséget teremthet az End-of-Arm Tooling (EOAT) piac számára.

Az együttműködő alkalmazások számára kiegészítőket gyártó OnRobot nagyszabású fejlesztéseket tervez. A dán cégről talán kevésbé tudják, hogy magyar mérnökök munkájának köszönhetők a legújabb, tárgyakat megfogni tudó kiegészítők.

A vállalat hazai vonatkozása 2018-ra nyúlik vissza, amikor egyesült a dán On Robot, az amerikai Perception Robotics és a magyar Optoforce. A 2012-ben alapított magyar robotikai startup erő- és nyomatékszenzorok fejlesztésére szakosodott.

Ezek az innovációk az ipari robotok érintési érzékelésére fókuszálnak. Céljuk, hogy olyan műveletek is automatizálhatóvá váljanak, amelyekhez alapvetően emberi kézügyességre lenne szükség.

Hol tart az ipari robotika? Melyek manapság a legújabb kihívások? Ezekről is beszélgettünk a cég fejlesztési vezetőjével, Tar Ákossal és a budapesti kutatás-fejlesztési központ vezetőjével, Szoboszlai Imrével.

Hallgassa meg a Trend FM műsorát!