Igazi üzletet nyit a Google

Kapcsolódó cikkek

Igazi üzletet nyit a Google

Igazi üzletet nyit a Google

kereskedelem

1 perc

A New York-i bolt várhatóan nyártól fogadja a vásárlókat. Ez lesz az eddig az online térben működő óriáscég első fizikai kereskedelmi egysége.

A Google Store New York Chelsea városrészében kap helyet. A kínálatban hardverek és szolgáltatások is megtalálhatók lesznek – hangzott el a társaság idei fejlesztői konferenciáján. 

Az üzletben a Google-termékek széles választéka kapható lesz. A konkrétumok között említették a Pixel-telefonokat, a Nest okosotthon-termékeket, a Fitbit-eszközöket és a Pixelbookot. A kínálat helyben is böngészhető, de természetesen lehetőség lesz arra is, hogy a googlestore.com oldalon leadott online rendeléseket átvegyék a vevők.

Az üzletben a vásárlók egyelőre nem részletezett, különböző immerzív módon próbálhatják ki, hogyan működnek együtt a termékek és szolgáltatások. A Google-shopban dolgoznak majd szakemberek is, akik személyre szabott technikai segítséget nyújtanak a különböző eszközök kapcsán felmerülő problémák esetén. Legyen az hibaelhárítás, képernyőcsere vagy akár installálás. Sőt, a betérők különböző workshopokon is részt vehetnek – ígéri a vállalat.

A helyszín kiválasztásánál szempont volt, hogy az első Google Store a cég 11 ezernél több New York-i dolgozójának otthont adó, városi kampuszában kapjon helyet. A bejelentés arra is utal, hogy mindez csak az első lépés lehet abba az irányba, hogy a keresőóriás az offline térben is nagyobb mértékben legyen jelen.