Így is feldobhatjuk a fürdőszobánkat

Kapcsolódó cikkek

Így is feldobhatjuk a fürdőszobánkat

Mit vegyünk figyelembe a fürdőkád választásakor?

kereskedelem

2 perc

A kényelmes fürdőszoba egyik elengedhetetlen kelléke a jó kád. Sajnos azonban nem mindenki engedheti meg magának azt a luxust, hogy fürdőkádja legyen a helyiségben, pedig ma már kaphatók olyan típusok, amelyek kis helyen is elférnek. De a méret mellett más is lehet döntő a kádválasztás során.

A fürdőkád formája

Az egyik legfontosabb szempont az lehet a döntéskor, hogy mekkora méretű és milyen formájú kád számára van hely a fürdőszobában. Érdemes szétnézni a Homelux webáruház fürdőkád kategóriájában, mert itt nagyon sokféle modell közül választhatsz.

A kínálatban találsz egyenes és aszimmetrikus kádat is, de sarokkádak is fellelhetők. Sőt, egy mostanában divatos típus, az úgynevezett szabadon álló kád is elérhető ebben a lakberendezési webáruházban. De ennél is tovább megyünk: a luxusérzést keltő hidromasszázs kádakból is nagy a választék!

A kádakhoz való csaptelepeket, lefolyókat is beszerezheted a Homeluxnál, és további praktikus kiegészítőket is találsz a fürdőszobai termékek között. Ráadásul plusz szolgáltatásként beépítést és prémium szállítást is kérhetsz.

Ha tehát idáig azt gondoltad, a te fürdőszobádban túl kicsi a hely egy fürdőkádnak, nézz szét alaposan a kínálatban, mert előfordulhat, hogy egy sarokkád vagy egy aszimmetrikus kád mégis be fog férni.

Ha pedig tágas a helyiség, akkor a mérettel nem kell feltétlenül törődnöd, ebben az esetben a kád anyagára kell inkább figyelned. Itt is több lehetőséged van a választásra.

A fürdőkád anyaga

A mai fürdőkádak többsége akrilból készül, de legalábbis pár milliméter vastag akrilbevonattal rendelkezik. Ennek az anyagnak sok hasznos tulajdonsága van. Egyrészt nagyon jól tartja a hőt, a fürdővíz nem hűl ki benne könnyen. Kisgyerekes családoknak tehát ez az ideális.

Másrészt az akril eléggé strapabíró, nem sárgul be. Ha esetleg karcos lesz, azt könnyen ki lehet javítani. Könnyű tisztán tartani, de a maró hatású tisztítószereket lehetőleg ne használd a takarításakor.

A másik népszerű típus az öntött márvány kád. Ez még magasabb színvonalat képvisel, kicsivel többe is kerül, mint a hagyományos akrilkád, de csodásan néz ki egy modern fürdőszobában. A szabadon álló kádak között többet is találsz, ami öntött márványból, más néven műmárványból készült.

A régen divatos, hideg, zománcozott kádak felett már eljárt az idő, ne is keresd ezeket a mostani termékek között. Bár ezek igen tartósak voltak, de ma már a műmárvány kádakkal sokkal esztétikusabb hatás kelthető. Ez utóbbiakat takarítani is könnyebb, karcállóak és képesek csodásan ragyogni.

A kád színe

Döntő lehet még a fürdőkád színe is. Ez legyen összhangban a csempékkel, járólapokkal és a fal színével. Nem kell mindenképpen fehér kádat választanod, hiszen ma már más színű kivitelek is kaphatók.

A lakberendezési áruházak kínálatában bőséges a választék, érdemes lehet még gyártók szerint is szétnézni. A fürdőkádak esetében is hosszú távra tervez mindenki, így nem szabad az olcsóbb változatokat választani. A kényelem neked is jár!