Szükség szerint kiválaszthatja a kisebb vagy a nagyobb készleteket. Az étkezési szokások, a család és a vendéglátás gyakorisága szabja meg, hogy hány kés, villa és kanál legyen háztartásunkban. Egyszerű, matt, fényes vagy feltűnő legyen? Ez pedig pusztán ízlés kérdése.
A vásárláskor ügyeljen arra, hogy a meglévő étkészlet stílusával összhangban legyen, és lehetőleg illeszkedjen az alkalmakhoz is. A rozsdamentes nemesacélból készültek rendkívül népszerűek. Egyrészt a hosszú élettartamuk, másrészt a könnyen tisztán tarthatóság miatt kedveltek. A MÖBELIX evőeszköz szett kínálatában fekete, arany, matt és fényes kivitelben is talál rendkívül szép készleteket.
Az evőeszközök megjelenését az anyaga és formája határozza meg. Egy arany színű nemesacél, elegáns szett minden terítéket ünnepivé varázsol. Elegáns fehér porcelán étkészlettel kombinálva tökéletes alkalmi teríték.
Mielőtt kiválasztja a készletet, vegye figyelembe az étkező vagy konyha stílusát, mert fontos, hogy harmóniában legyen a környezettel. Egy modern enteriőrben remekül mutat a fényes nemesacél. Ha a minimalista vagy skandináv lakberendezési stílus híve, akkor remek választás a fekete színű nemesacél készlet.
A minőségi rozsdamentes acél evőeszköz készletekkel extra ízt adhat a terítéknek.
A leggyakoribb a 24 darabos szett, mely 6 ember számára tartalmaz villát, kést, kanalat és kiskanalat. Azonban ha nem akar állandóan mosogatni, akkor a család minden tagjára két-két darabbal számoljon, ezért két szettet mindenképpen érdemes vásárolnia. A családi ünnepek, baráti vacsorák alkalmával pedig nagyobb darabszámú készletre van szükség. Ha nem tervezi, hogy külön ünnepi és hétköznapi evőeszközt vásárol, akkor válasszon olyat, amelyik illik az alkalmi és a hétköznapi terítékhez is.
Mert kemény, tartós és ellenáll a korróziónak is. Környezetbarát alapanyag is, mert számtalanszor újrahasznosítható fém, minőségromlás nélkül. Használata rendkívül elterjedt a számos előnyös tulajdonságának köszönhetően. A rozsdamentes acél ellenállóbb a rozsdával szemben, mint a többi alapanyag, de minden használat után alaposan mossa el az evőeszközöket, hiszen ha huzamosabb ideig érintkezik sóval, ecettel, savas gyümölcsökkel, az nem feltétlenül használ a felületének. Gondos ápolással hosszú ideig eredeti szépségében tündököl az evőeszközkészlete.