Bécsben terjeszkedik a Codecool

Kapcsolódó cikkek

Bécsben terjeszkedik a Codecool

Bécsben terjeszkedik a Codecool

közszolgáltatás

2 perc

Hatodik oktatási központját nyitotta meg a napokban, és ezzel már négy országban van jelen a közép-kelet-európai régióban a magyar oktatócég.

Magyarország, Lengyelország és Románia után Ausztriában, a bécsi Talent Gardenben nyitja meg újabb oktatóközpontját a Codecool. Az augusztus végén ünnepélyesen felavatott helyszínen szeptember 20-án kezdődik az első bevezető kurzus. Egyelőre egy intenzív kedvcsináló programmal kezdenek: 5 nap, alig 50 euróért, kifejezetten a programozás népszerűsítésének szándékával.

„Azt gondolhatnánk, hogy nyugaton kolbászból van a kerítés, több szinttel előttünk jár a digitalizáció, és tolonganak a képzésekre nyitott, tudatosan karriert építő fiatal felnőttek. Ez azonban koránt sincs így: ugyanolyan alaposan kell megdolgoznunk ezt a piacot is, ahogy más országokban tesszük. Hitelesíteni kell a módszertant, bizalmat kell felépítenünk, víziót kell adnunk” – fogalmazott Boda József társalapító-ügyvezető.

Az osztrák gazdasági kamara becslése szerint jelenleg 24 ezer dolgozó hiányzik Ausztria IT-szektorából, elsősorban fejlesztői pozíciókból. Ennek a hiánynak a betöltését célozza a Codecool itt is, ahogy más országokban is, a már jól bevált módon. Legnépszerűbb kurzusuk, az állásgaranciás, egyéves intenzív, full stack junior programozóképzés október elején indul.

„Már a negyedik országban csináljuk végig ezt a bevezetési procedúrát, és minket is mindig meglep, hogy még ha némileg eltérő is a piaci környezet, mégis mennyire hasonlóak az emberek, a motivációik, az aggodalmaik” – mondta az ügyvezető. „Egy osztráknak ugyanúgy érték az állásgarancia, ugyanúgy fellélegzés az utólagos fizetési konstrukció. Akármennyire is digitalizált a minket körülvevő világ, ha a foglalkozásunkról van szó, óvatosak vagyunk, és a biztonságot keressük, és kell egy lökés, ami a jövőálló karrier felé lendít minket” – tette hozzá.

A célok között szerepel az évi 300 tanuló képzése. A célszám eléréséhez segítség lehet az az ösztöndíj is, amelyet kifejezetten a női jelentkezőknek kínálnak: közülük minden tizedik ingyen tanulhat. Az oktatócég első bécsi partnerével, a Raiffeisennel már megszületett a megállapodás.