Sanghaj lett a világ legokosabb városa

Kapcsolódó cikkek

Sanghaj lett a világ legokosabb városa

Sanghaj lett a világ legokosabb városa

közszolgáltatás

1 perc

Idén első alkalommal végzett az élen egy kínai város az Okosváros Expo Világkongresszuson – adta hírül a China Daily internetes kiadása.

Az odaítélt díjjal a sokszínűséget, a társadalmi befogadást és egyenlőséget, a biztonságot és az együttműködést szeretnék ösztönözni. Tavaly Stockholm részesült az elismerésben.

A Smart City Expo World Congress (SCEWC) eseményt minden novemberben Barcelonában rendezik meg. Idén viszont a koronavírus-járvány miatt Barcelona mellett Sanghajban és New Yorkban tartották meg párhuzamosan – részben interneten, részben pedig élőben.

Vu Csing, Sanghaj alpolgármestere szerint különösen nagy fontosságot tulajdonítanak a városfejlesztésben egyebek mellett a digitalizációnak és a kapcsolathálózat-építésnek – idézte az MTI beszámolóját a Trend FM hírportál.

Sanghaj jelenleg 31.400 kültéri ötödik generációs (5G) bázisállomással, valamint csaknem 50 ezer kisebb, beltéri 5G állomással rendelkezik. A metropolisz több mint 24 milliós lakosságával a világ második legnagyobb városának számít.