Ezeket tudja a modern utazótárs

Ezeket tudja a modern utazótárs

Ezeket tudja a modern utazótárs

még több IoT

3 perc

A Bluesmart bőrönd intelligens zárja és helymeghatározó szenzorai gondoskodnak arról, hogy a tulajdonos ne veszítse el személyes holmiját, a beleépített mérleg pedig arról, hogy ne fizessen több túlsúlyt.

Évente megközelítőleg 25 millió csomag vész el vagy rongálódik meg a reptéri kezelés következtében. A bőröndök funkciója és dizájnja nem sokat változott az elmúlt évtizedekben, de az okostechnológia jó táptalajt nyújt az innovatív csoportoknak – így a Bluesmart fejlesztőinek is. Bár a világhálóhoz csatlakoztatott poggyászuk nem követi a felhasználót, mint a hop!, de minden más területen sokkal többet tud annál.

Itt az okosbőrönd – akár „űrutazáshoz" is!

A modern kivitelezésű, kifejezetten üzleti utakra tervezett modell a repülőn megengedett kézipoggyászok méreteihez igazodik. A súlya kicsit több, mint négy kiló, ami meglepően könnyű ahhoz képest, hogy mennyi technikát zsúfoltak bele. A bőröndben helyet kapott egy kis lítiumion-akkumulátor, amellyel várakozás közben akár hatszor feltölthető a telefon és a tablet. 

A fogantyúba épített intelligens zárnak köszönhetően a bőrönd azonnal bezár, ha a tulajdonos elengedi. A kinyitáshoz nincs szükség lakatokra és kódokra: a táska csak a felhasználó telefonja közelében nyílik ki.

Egy másik szenzor érzékeli, hogy milyen messze jár az illető a csomagjától (60 méterig), és üzenetben figyelmezteti, ha ott felejtette a váróban, ha ennél messzebb keveredne, akkor még külön térképen is megjelenik a poggyász helye. Szintén hasznos a gyakran utazóknak a fogantyúba épített mérleg: elég megemelni a bőröndöt, és az okostelefonos alkalmazás megmutatja a csomag pontos súlyát.

Az applikáció mind iOS, mind Android rendszereken fut, és jelenleg is dolgoznak egy Apple Watch okosórával kompatibilis alkalmazás fejlesztésén. A bőrönd jelenleg is megrendelhető (magyarországi kiszállítással is) a gyártó honlapjáról, elég borsos 400 dolláros áron.