Újabb nyomkövető a biciklikre

Újabb nyomkövető a biciklikre

Újabb nyomkövető a biciklikre

még több IoT

1 perc

A csatlakoztatott autók mellett a kerékpárok sem maradhatnak ki a technológiai újításokból. Egy teljesen hétköznapinak mondható alkatrész, a pedál „felokosítása” is segítheti a biciklilopások csökkentését.

Az okospedál több mindenre is használható: GPS-funkciójának köszönhetően automatikusan rögzíthető a megtett út, így könnyen visszakereshető a kedvenc útszakasz, utca vagy más hely. Ezen felül a rendszer méri a kerékpáros sebességét és a tekerés közben elégetett kalóriákat is számolja. 

És ami talán a leginkább számít, hogy a csatlakoztatott pedál trackerként is funkcionál, azaz a szenzorok a bicikli helyének nyomon követésével azonnal észlelik a lopási kísérletet. Erről a rendszer automatikus értesítést küld a tulajdonos okostelefonjára. Ha a biciklis későn ér a helyszínre, a pedál akkor is küldi a további GPS-koordinátákat.  

A Connected Cycle Pedal négy színben vásárolható meg, a felszerelése is egyszerű, hiszen az eszköz kompatibilis bármelyik kétkerekűvel.

Az Indiegogón futó közösségi kampány holnap zárul. A fejlesztők a kitűzött 50 ezer dollár közel háromszorosát gyűjtötték eddig össze.