A kedvencek kedvence – okosnyakörv kutyáknak

A kedvencek kedvence – okosnyakörv kutyáknak

A kedvencek kedvence – okosnyakörv kutyáknak

szórakozás

5 perc

A Connected Collar névre keresztelt állati kiegészítő segítségével a gazdák figyelemmel kísérhetik, hogy kutyájuk merre jár, sőt figyelmezteti őket, ha a kedvencük olyan területre téved, ahol nem lenne szabad lennie.

Egy internetre csatlakozó nyakörv segítségével javíthatják az életminőségüket és tehetik boldogabbá kutyáikat a gondoskodó gazdák. A texasi Austinban található DogTelligent vállalat által tervezett ügyes kiegészítő vezeték nélküli hálózaton keresztül képes kapcsolódni a cég okostelefonokra vagy számítógépre letölthető alkalmazásához, így a kutyatulajdonosok minden másodpercben tudhatják, hogy a kedvencük éppen merre jár. Az eszköz emellett egyfajta virtuális kerítésként is szolgál, hiszen értesíti a felhasználókat, hogyha az eb olyan területre téved, ahol nem lenne szabad lennie.

Állati kiegészítők: így lesz trendi egy házi kedvenc >>Ezen kívül a Connected Collar névre keresztelt nyakörv a nap folyamán nyomon követi a kutya fizikai aktivitását, hasznos információkkal látva el az állatorvost. A készülék Bluetooth, wifi és mobiltelefonos hálózaton keresztül csatlakozik az okostelefonokhoz, és a fejlesztők tervei szerint idővel a házi kedvencek legjobb barátjává válhat. Az eszköz gyakorlatilag figyelemmel kíséri, hogy a kutya épp fut, játszik, pihen, vagy sétál, az adatokat egy háromtengelyes – lépésszámlálóra hasonlító – gyorsulásmérő rögzíti. Amikor az ebek elhagyják a számukra kijelölt területet, akkor a nyakörv olyan érzetet kelt, mintha a gazda visszarántaná az állat pórázát.

Az új termék egyelőre előgyártási szakaszban van, mert a szabadalmat még nem jegyezték be. Az állati kiegészítő kis, közepes és nagy méretben is elérhető lesz, és úgy lehet beállítani, hogy minden kutya nyakára illeszkedjen. A nyakörvekbe mikro hangszórókat és LED-lámpákat is szereltek, valamint olyan ultrahangos sípokat, amelyeket az oktatás folyamán használhatnak a gazdák. A készülékeket olyan technológiával is ellátták, amely megakadályozza, hogy a kutya hangosan ugasson, ráadásul a DogTelligent nyakörvei víz-és ütésállóak, sőt kellőképpen strapabíróak ahhoz, hogy a fizikailag nagyon aktív kutyák esetében se menjenek hamar tönkre.

Lassie hazatelefonál? >>A Connected Collar gyakorlatilag a vállalkozás Dolgok Internetéhez kapcsolódó platformjaként fog szolgálni, amelyhez a jövőben még számos intelligens eszköz csatlakozhat. A kutyás kiegészítőhöz jelenleg a múlt hónap végén, az Indiegogo oldalán indított közösségi finanszírozási kampány keretében lehet hozzájutni. A kedvezményes árú, első megrendelőknek szóló darabokat a kampány elindítását követően 9 órán belül elkapkodták. A termék 159,95 dolláros – vagyis csaknem 48 ezer forintos - áron kerül majd kereskedelmi forgalomba, de a „korán kelők” már 50 dollárért megvehették a nyakörvet.

A DogTelligent csapata most azzal számol, hogy a gyártás júniusban kezdődhet meg, tehát így az első szállítmányok augusztusban érkezhetnek meg a kampány támogatóihoz. A vállalkozás vezérigazgatója – egyben a termék megálmodója – már komoly vállalkozói tapasztalattal rendelkezik. Patrick Perrine most azt tűzte ki célul, hogy az innovatív eszközök segítségével ne csupán az emberek, hanem hűséges társaik életét is jobbá tegye. A fejlesztéshez az adott inspirációt, hogy a cégvezető egész életében lelkes kutyabarát volt, Riley névre hallgató kedvence a DogTelligent „reklámarca”, és szerepel a vállalat rajzfilm sorozatában is.

„Minthogy Riley rendkívül fontos részét képezi a mindennapi rutinomnak, ezért számomra természetes volt, hogy olyan gondokra keressek megoldást, melyeket kutyatulajdonosként elkeserítőnek találtam. Egyenként kidolgoztam a megoldást az összes olyan problémára, amellyel a gazdák szembesülnek. A folyamat során arra jöttem rá, hogy a viselkedésük megfigyelésével jóval nagyobb biztonságban lehet tudni a kutyákat, és biztosítani számukra az elegendő testmozgást, továbbá a megfelelő alvást. Másként fogalmazva, így válhatott Riley egy egészségesebb és boldogabb kutyává.” – foglalta össze a vezérigazgató.

Forrás: PR Newswire