Így lehet bárkiből a gyűrűk ura

Így lehet bárkiből a gyűrűk ura

Így lehet bárkiből a gyűrűk ura

szórakozás

2 perc

A Nod Bluetooth-gyűrű segítségével karmesteri mozdulatokkal érintőképernyővé varázsolható a tévé, az egyszerű monitor, de még a falra vetített projektor képe is.

Az okos gyűrű beépített érzékelőinek köszönhetően akár a tévét is úgy irányíthatja, mintha csak egy felnagyított okostelefon vagy táblagép kijelzője lenne: a gyűrűvel lehet gépelni, de szinte kötelező funkcióként játszani is.

Természetesen, mint ahogy az M2M-technológia legtöbb eszközét, ezt sem csak szórakozásra találták ki. A dolgos hétköznapok során például a prezentálásnál is segíthet a Nod. Kiválthatja a távirányító szerepét, hiszen akár a gyűrűn elhelyezett gombokat, akár az érintésszenzoros sávot használva lehet lépkedni a prezentáció oldalai között.

A legfőbb előnye a Bluetooth használatának az energiahatékonyság: az apró 23 mAh-s elem egy teljes napot „kibír”, de szükség esetén rövid idő alatt újratölthető. A gyűrű abból a szempontból is előnyös egyéb vezeték nélküli kontrollerekkel szemben, hogy semmilyen pluszeszköz nem szükséges hozzá.

Ha a képernyő, amivel használjuk, rendelkezik Bluetooth-szal, akkor mindenféle külön szenzor nélkül használható a gyűrű.