Kiterjesztett valóság szemüveggel rukkolt elő a Samsung

Kapcsolódó cikkek

Kiterjesztett valóság szemüveggel rukkolt elő a Samsung

Kiterjesztett valóság szemüveggel rukkolt elő a Samsung

szórakozás

1 perc

Az Age of Experience jegyében az emberközpontú technológia és élmények megvalósítását tűzte ki célul a dél-koreai óriásvállalat. A Las Vegas-i fogyasztói elektronikai vásáron már ennek jegyében mutatkozott be az új „személyi edző” is.

A Samsung Electronics még tavaly rukkolt elő a GEMS (Gait Enhancing & Motivating System, azaz járásjavító és motiváló rendszer) nevű, a testtartást korrigáló és a mindennapi járást segítő exoskeletonjával.

Az ambiciózus koncepcióeszközből alakult ki mostanra a rendszeres mozgást támogató, azt egyre hatékonyabbá tévő fejlesztés. A CES 2020 során egy bemutatón ismerkedhettek meg a résztvevők a vállalat új AR-szemüvegével, amely láthatólag egy közeli Galaxy-okostelefonnal állt összeköttetésben.

A kiterjesztett valósággal (augmented reality) operáló eszköz viselője kiválaszthat egy virtuális edzőhelyszínt, sport közben pedig motivációs tréner asszisztál a különböző gyakorlatok végzéséhez. Eközben az exoskeleton, vagyis a felcsatolható külső vázszerkezet követi, hogy miként végzi a felhasználó az egyes mozdulatokat, számolja azokat és közben pozitív visszajelzést is küld.

A fejlesztés révén, ha az majd elkészül – állítja a Samsung – mindenki alaposabb képet kaphat saját teljesítményéről, és megtalálhatja azokat a pontokat, ahol mozdulatainak javítására lehet szükség. Mindezt a kapcsolódó mobilapplikáción keresztül.

És hogy mindez milyen érzés? Mintha a való világot 3D számítógépes képpel ötvöző Magic Leap headsetet ötvözték volna a Nintendo Ring Fit Adventure játékával – számolt be róla az Engadget újságírója. Nem biztos, hogy a koncepció valaha is piacra kerül, de a bemutató mindenképpen felvázolta, hogyan képzeli el a dél-koreai cég a jövő személyi edzéseit.

Forrás: