Máris rekordot döntött a Pebble új okosórája

Máris rekordot döntött a Pebble új okosórája

Máris rekordot döntött a Pebble új okosórája

szórakozás

2 perc

A startup vállalkozás elsőként gyűjtött össze 20 milliárd dollárt a Kickstarteren indított kampányban, hogy elkezdhesse a Pebble Time okosórák gyártását és forgalmazását.

A Pebble azon kevés startup vállalkozás egyike, amelyik pontosan tudja, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a közösségi finanszírozásból. Az okosórák forradalmát beindító cég három évvel ezelőtt kezdett el kampányolni a Kickstarteren, hogy a fejlesztéséhez szükséges pénzösszeget előteremtse, és összes versenytársát maga mögé utasítva elsőként sikerült több mint 10 milliárd dollárt összegyűjtenie.

Mennyi az okos idő? >>A vállalkozás most újabb mérföldkőhöz érkezett el azzal, hogy átlépte a bűvös, 20 milliárd dolláros küszöböt. A Pebble vezető helyét ráadásul valószínűleg nem is fenyegeti veszély a közeljövőben, tekintve azt, hogy így is két évbe telt, hogy az első rekord megdőljön.

A Pebble Time okosóra piacra dobása érdekében indított kampány körülbelül 78 ezer támogató figyelmét keltette fel, ők összesen 20,16 milliárd dollárral járultak hozzá a fejlesztéshez. Egy ember átlagosan 260 dollárral támogatta az innovatív kiegészítő gyártását és forgalmazását, amely meghaladja a Time 179 dolláros – csaknem 50 ezer forintos –, illetve a Time Steel 250 dolláros – 69 ezer forintos – utolsó kikiáltási árát.

A Pebble okosórái

A startup most azzal számol, hogy a legújabb modellek kiszállítását júniusban kezdi meg, a vásárlók várhatóan 199, illetve 299 dollárért szerezhetik be az intelligens „karpereceket”. A Time Steel röviddel a kampány beindítása után mutatkozott be a nagyközönségnek, a fejlesztők nem titkolt szándéka, hogy konkurenciát teremtsenek az Apple okosórájának.

A nagy versenytárs, az Apple Watch

A Pebble Time az első a vállalkozás okosóráinak sorában, amely már színes kijelzővel rendelkezik. A viselhető kiegészítőbe különleges fitneszérzékelőket, továbbá mikrofont építettek be, amellyel hangjegyzeteket lehet készíteni, illetve hangutasítás segítségével elutasítani egy beérkező hívást.

Indulhat a vetítés egy új okosórával >>Az Apple Watch-csal ellentétben a Pebble Time kijelzője nem érintőképernyős, a készüléket az óra oldalán található gombokkal lehet kezelni. Baloldalon található a menü gomb, míg a jobb oldalon lévő három gomb közül a felső a múltbéli, a középső az aktuális, míg az alsó a jövőbeli eseményeket – például naptárbejegyzéseket, hívásokat és üzeneteket – hívja elő.

A cég ígéretei szerint a Pebble Time akkumulátora egy feltöltést követően hét napon keresztül bírja, míg a Time Steel esetében a készenléti idő akár a tíz napot is elérheti. A Pebble Time-ba egyébként olyan színes e-papír technológiájú kijelző kerül, ami folyamatos használat mellett is alig fogyaszt áramot, ráadásul napfényben is jól látható. A két modellt természetesen egyaránt össze lehet kapcsolni iOS, illetve Android operációs rendszerrel működő okostelefonokkal, a tulajdonosok jelenleg nagyjából 7500 Pebble-alkalmazás közül válogathatnak.

Forrás: ITProPortal