Nézzen körpanorámát a szurkolókról!

Nézzen körpanorámát a szurkolókról!

Nézzen körpanorámát a szurkolókról!

szórakozás

1 perc

A mobilalkalmazások fejlesztésével foglalkozó, budapesti székhelyű ARworks elindította a Kolivri nevű, virtuális valóság videó- és fotómegosztó platformját.

Az indulás alkalmából a Kolivri készítői 360 fokos videót és fotót és készítettek a Margitszigeten drukkoló tömegről, amellyel nemcsak a meccs utáni hangulat, hanem a 360 fok nyújtotta élmény is bemutatható, hiszen a néző úgy érezheti, mintha ott lett volna a csapat teljesítményét méltató szurkolók között.

VR: Így lehet egy csapásra pilóta

Idén már számos bejelentésnek lehettünk tanúi a Virtuális Valóság (Virtual Reality) területén. Egyre több cég kezdett 360 fokos kamerákat és VR-szemüvegeket gyártani, amelyek iránt Magyarországon is folyamatosan növekszik a kereslet.

A VR nyújtotta élmény magával ragadja a nézőt, aki egy virtuális térben, az egér vagy épp a mobiltelefon mozgatásával tekinthet körbe. Nem csoda, hogy technológiát azonnal elkezdték használni sportesemények, versenyek, koncertek, légi parádék rögzítésére, valamint előszeretettel alkalmazzák a turizmusban, vendéglátásban és az autóiparban is.

A mobilalkalmazások fejlesztésével foglalkozó ARworks erre reagálva hozta létre a Kolivri nevű rendszerét, melynek segítségével bárki nézhet VR-videót, akár VR-szemüveggel vagy anélkül, saját számítógépén vagy mobiltelefonján. A hazai viszonylatban egyedülálló megoldást több hónapnyi fejlesztés és tesztelés alapozta meg, hogy a Kolivri a lehető legtöbb okostelefonon működjön.

Az internetes oldal mellett Android és iOS alkalmazással is készültek a fejlesztők, valamint a Samsung Gear VR-szemüveggel is megtekinthetőek a videók. A Kolivri hamarosan elérhető lesz Oculus Rift szemüvegen, a jövőbeni tervek között szerepel még a HTC Vive-ra, valamint a Playstation VR-re történő fejlesztés is.