Minimalista, de sokat tud a Skagen új okosórája

Kapcsolódó cikkek

Minimalista, de sokat tud a Skagen új okosórája

Minimalista, de sokat tud a Skagen új okosórája

szórakozás

3 perc

A Falster 2 beépített GPS-t és pulzusmérőt is kapott, az akkumulátor üzemideje viszont úgy tűnik, továbbra sem lett hosszabb.

Az amerikai Fossil dán leányvállalata, a Skagen januárban debütált az első érintőképernyős okosórájával. A gyártó a szeptember 5-ig tartó berlini IFA szórakoztatóelektronikai szakkiállításra időzítve jelentette be, hogy a sorozat új taggal bővül. A Falster 2-t több új funkcióval is ellátták.

A minimalista kinézetű második generációs okosóra kerek képernyője nemesacél tokba került, és két plusz gomb is található rajta. Ez utóbbiak teszik lehetővé a speciális alkalmazások egyénre szabottabb elérését. Az órában a megfelelő vízállósági szabványnak köszönhetően akár úszni vagy zuhanyozni is lehet.

Klasszikus kinézet, okos belső

Bár külsőre nem nagyon különbözik elődjétől, de a szerkezet több új funkciót kapott. A beépített pulzusmérőt a Google Wear OS vezényli, ami például sportolás közben automatikusan méri a szívfrekvenciát. A kis hatótávolságú kommunikációt biztosító integrált NFC pedig a mobilfizetést teszi lehetővé.

Az eszköz jól jöhet azoknak, akik nem mindig viszik mindenhová magukkal a mobiljukat, mivel a Falster 2-be is beépítették a GPS-funkciót. Futásnál, biciklizésnél vagy akár sétánál, ahogy az ma már elvárható, az okosóra segítségével is követhető a megtett útvonal.

Az viszont hátrány, hogy a sorozat új darabját is ugyanazzal a 300 mAh-es akkumulátorral szerelték fel, mint elődjét. A korábbi készülékkel a Digital Trends újságírójának elég rossz volt a tapasztalata, mivel gyorsan lemerült. Az óra plusz funkciói pedig az üzemidőn valószínűleg csak tovább rontanak. Ugyan a cég azt állítja, hogy a szerkezetet akkumulátorkímélő előlappal látták el, az viszont majd a gyakorlatban derül ki, hogy szükség lesz-e akár napközben is a töltőre.

A fedél alatt a Qualcomm Snapdragon Wear 2100 lassan két éve piacon lévő chipsorozata rejtőzik. Ez már csak azért is érdekes, mert az óra szeptember 12-re ígért bevezetése – legalábbis a pletykák szerint – nagyjából egybeesik a Qualcomm új, viselhető kiegészítőkbe való chipsorozatának piacra kerülésével. Erről azonban egyelőre többet nem tudni.

A Falster 2 további funkciói között megtalálható az értesítések küldése és az aktivitásmérés. Az egyénre vagy alkalomra szabott kinézetet a változtatható előlap és a különleges kinézetű, cserélhető fémszíj teszi lehetővé. A viselhető eszköz a cég honlapján keresztül rendelhető meg 275 dollártól.

Forrás: