Az autóhitel igénylésének feltételei

Kapcsolódó cikkek

Az autóhitel igénylésének feltételei

Az autóhitel igénylésének feltételei

Üzleti Hírek

2 perc

Napjainkban kifejezetten fontos, hogy mindenki megtalálja azt a kiszámítható, biztonságos és az elérhető legkevesebb kamattal visszafizethető autólízing konstrukciót, aminek segítségével a kiszemelt gépjárművet akár egy-két napon belül is megvásárolhatja. Azonban érdemes arra is odafigyelni, hogy pontosan milyen feltételeket várnak el a bankok.

A két fő alappillér

Azzal valószínűleg nem árulunk el nagy újdonságot, ha azt mondjuk, a bankok fő bevétele a hitelkamatokból származik. Ezt úgy érik el, hogy hiteleket helyeznek ki olyan ügyfeleknek, akik pontosan fizetik azt vissza.

Ha megfelelünk az alapvető elvárásoknak, akkor biztosan nem kell amiatt aggódnunk, hogy a bank elutasítja a hitelkérelmünket. A klasszikus értelemben vett autóhitelt felváltotta az autó lízing, amit már a Lizingo.hu oldalán is igénybe lehet venni.

A már említett két fő alappillér nem más, mint a jó hitelképesség és a megfelelő mértékű önerő. Ha mind a kettő megvan, akkor a jóváhagyás szinte garantálható.

Ma már előfordul az is, hogy ha az egyik pillér gyengélkedik, de a másik jóval erősebb az elvártnál, akkor is van esély a pozitív elbírálásra. A napjainkban leginkább használt autó lízing esetében a fedezetet egyrészt maga a gépjármű adja, másrészt az ügyfél által befizetett önerő. Ha nem a lízinget választjuk, hanem a személyi kölcsönt, akkor sem az autó, sem az önerő nem jelent fedezetet.

A személyi kölcsön hitelbírálata ilyen szempontból lényegesen szigorúbbnak számít, mert csak azok kaphatják meg, akiknek a legkiválóbb a hitelképességük. Az autólízing ezzel szemben sokkal rugalmasabb és elérhetőbb. Akár 1 és 100 millió forint közötti összeget is igénybe vehetünk.

Ha több hitelünk van, akkor is megoldást jelenthet. Vállalkozói jövedelemmel is megoldható, valamint akkor is, ha minimálbérre vagyunk bejelentve, készpénzben kapjuk a fizetést, rövid a munkaviszonyunk vagy külföldön dolgozunk.

Az autó lízingelése bárki számára elérhető

Mind magánszemélyként, mind cégként is élhetünk ezzel a lehetőséggel. Természetesen mind a két esetben oda kell figyelni a részletekre. Magánszemélyként kezes bevonása nélkül az alábbi feltételeknek kell teljesülni:

  • Rendszeres, folyamatos jövedelmünk van, amit a NAV vagy a munkáltató igazol.
  • A hiteltörlesztéseink összege nem éri el az igazolt havi jövedelem felét.
  • A rendelkezésre álló önerő a vételár legalább 20%-át kiteszi.
  • 21-70 év közötti életkor.
  • Reális hitelcél
  • Adataink ne szerepeljenek negatív információként a KHR listán.

Cégek esetében is fontos a legalább 20%-os önerő, valamint az, hogy ne szerepeljen negatív információkkal a KHR listán.

Fontos a reális hitelcél

Ez cégek és magánszemélyek számára is fontos. Az elbírálás során azt is megnézik, hogy a hiteligénylésben szereplő autó megvásárlása, fenntartása, üzemeltetése mennyire tűnik reálisnak az ügyfél jövedelméhez képest.

A kizáró tényezőkre is oda kell figyelni. Ilyen például az aktív KHR listás szereplés, esetleg ha magáncsőd vagy végrehajtási eljárás folyik az igénylővel szemben. Érdemes minél hamarabb tájékozódni az autó lízing lehetőségeiről.