Hogyan válasszunk bioklimatikus pergolát? Mit érdemes tudni

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszunk bioklimatikus pergolát? Mit érdemes tudni

Hogyan válasszunk bioklimatikus pergolát? Mit érdemes tudni róla

Üzleti Hírek

2 perc

Az alábbiakban a bioklimatikus pergolák sajátosságait, előnyeit emeljük ki. Kitérünk az alapvető tudnivalókra is, hogy könnyebb legyen a döntés meghozatala. Ha céljaink között szerepel a természetes levegőáramlás biztosítása, a lamellás rendszer jelentheti a legjobb megoldást.

Hogyan működnek a pergolák?

Röviden kifejtve arról van szó, hogy a terasz tetejének fedéséhez lamellákat alkalmaznak, amelyek több fokozatban állítható nyitott állapot révén kellemes levegőáramlást, átszellőzést biztosítanak. Azonban a Teraszok.hu kínálta bioklimatikus pergola csapadékos időjárás esetén is nagyszerűen kihasználható.

A zárt lamellák számára nem jelent problémát az esővíz, ugyanis optimálisan megoldott az elvezetés az ereszcsatornába. A vízszigetelésről pedig az oldalsó tömítés gondoskodik, ezenfelül a lamellák megfelelően illeszkednek, hogy a csapadék semmiképpen se szivároghasson a szerkezetbe.

A költségek terén igen nagy a szórás, ennek számos oka lehet, az egyik, hogy milyen technikai specifikációkkal számolhatunk, a másik pedig a felületkezelés minősége, illetve az alumínium alapanyag vastagsága, mely szintén befolyásoló tényező.

Természetesen az elvárásaink és igényeink figyelembe vétele sem elhanyagolandó, ugyanis felesleges összehasonlítani egy minden évszakban alkalmazandó opciót egy kizárólag árnyékolás céljából telepítettel.

Az árak helyett fókuszáljunk az igényeinkre!

A Teraszok.hu kínálatában elérhető bioklimatikus pergolák között különféle típusokat is találunk, ott van például a gazdaságos Joy, amely a legkeskenyebb profilrendszerrel bír, így tökéletes választás kisebb terasz megléte esetén.

Nagyszerű választás a csúcskategóriás Varia, ha a kényelem és komfort magasabb szintjét szeretnénk megtapasztalni. Ez az opció lehetőséget kínál megannyi plusz kiegészítő telepítésére is, például szúnyogháló, napháló, emellett a hangulatvilágítás sem maradhat el, ha teljes körű komfortra vágyunk. A lamellák belsejében található szigetelésnek köszönhetően az eső okozta zajszint csökkenthető akár 70%-kal.

A megvilágítás tekintetében is bőségesek a lehetőségeink: LED-spot a lamellákba és/vagy a peremkeretbe építve, LED-sávok a peremkeretbe telepítve. Emellett igény esetén kérhető lamellafűtés, beépített bluetooth audiorendszer a luxusélmény fokozása érdekében. 

Saját bioklíma megteremtése korszerű lamellás rendszer segítségével

A lamellák több fokozat szerint állíthatók az aktuális időjárás függvényében. A forró nyári napokon például szembe fordíthatók a nappal, így megoldott az árnyékolás, ugyanakkor az átszellőzés is biztosított, vagyis a természetes levegőáramlás megtartott, így gondoskodhatunk saját bioklímánk megteremtéséről, fenntartásáról. S éppen ez a legnagyobb különlegessége ezeknek a rendszereknek, hogy igényünk szerint állíthatjuk az időjárás szeszélyeinek megfelelően.