Nálatok mennyire központi elem a dohányzóasztal?

Kapcsolódó cikkek

Nálatok mennyire központi elem a dohányzóasztal?

Nálatok mennyire központi elem a dohányzóasztal?

Üzleti Hírek

2 perc

Akadnak olyan háztartások, ahol a nappali kiemelten fontos szerepet játszik, míg másokban inkább a konyha vagy az étkező tölti be ezt a szerepet. Ahol viszont a nappali a család fő gyülekezőhelye, ott valóban nagy hangsúlyt érdemes fektetni a legfontosabb berendezési tárgyakra.

Ám míg a kanapéra sokszor nagyon nagy figyelmet fordítunk, gondosan kiválasztjuk, sokan esnek abba a hibába, hogy a dohányzóasztal szerepét közel sem látják olyan nagynak, mint amekkorát valójában betölt. Mai írásunkat ennek a sokszor méltatlanul elhanyagolt bútordarabnak szenteljük!

Ti mire használjátok a dohányzóasztalt?

Sokszor teljesen észrevétlenül használjuk a fentebb említett bútort, így érdemes pár napig monitorozni, hogy pontosan milyen funkciót is tölt be. Ha ezt sikerül megfogalmazni, akkor máris könnyebben fogsz választani a Prémium bútoráruház dohányzóasztalainak széles kínálatából!

Ha ugyanis tudod, hogy csupán olykor-olykor egy könyvet vagy poharat tesztek rá, vagy csak a távirányítót, esetleg egy-két magazint tároltok rajta, akkor elég lesz egy kisebb darabot választani. Ha viszont rendszeresen társasjátékok és kártyapartik színhelye, akkor érdemes egy nagyobb méret mellett dönteni.

Természetesen a méret kiválasztásakor azt is figyelembe kell venni, hogy maga a nappali mekkora, hiszen egy túlméretezett dohányzóasztal inkább bosszúságot okoz, semmint segíti a hétköznapokat. No, meg persze nem mehetünk el szó nélkül a stílus mellett sem, így pár szót mindenképpen érdemes ennek is szentelni!

Nemcsak hasznos, de esztétikus is kell, hogy legyen!

Az ideális dohányzóasztal nem csupán méretben, hanem stílusban is igazodik az otthonodhoz, így mindenképpen kövesse azt a lakberendezési stílust, amit amúgy meghonosítottál az otthonodban.

  • A klasszikus, hagyományos stílus hívei mindenképpen tömörfa bútor mellett döntsenek, elfér egy-két faragás is rajta, az alak pedig lehet a jól megszokott kör vagy téglalap.
  • A modern stílus követői bátran választhatnak a merész formák közül, és az anyaghasználat során is nagy mozgásterük nyílik, hiszen akár üvegből, akár műanyagból vagy fémből készült bútordarabot is választhatnak.
  • A rusztikus otthonokban az újrahasznosított fa, az ódon stílust követő fa és kő kombinációi jelentik az ideális megoldást.
  • A bohém nappali egyenesen kívánja, hogy extrém megoldásokban gondolkozz, így mind szín-, mind pedig anyagválasztás terén bátran lehetsz merész!
  • Az indusztriális stílus követői a fa és a fém ötvözeteit kedvelik a legjobban, és ez visszaköszönhet a dohányzóasztalok kiválasztása során is!

Láthatod hát, a dohányzóasztal nem csupán a nappali megtűrt kiegészítője, hanem akár a szíve is lehet!

Pezsdítsd fel a családi életet!

A fentiek fényében talán nem meglepő, de ha sikerül jól választani, akkor az addig üres nappali egyszer csak kezd majd benépesedni. Ez pedig lehet a családi kikapcsolódás színtere, amikor a külvilágot kizárva egymásra tudtok hangolódni, és mélységében megélni az összetartozást!