Tippek az első közös lakás berendezéséhez

Kapcsolódó cikkek

Tippek az első közös lakás berendezéséhez

Tippek az első közös lakás berendezéséhez

Üzleti Hírek

2 perc

Tetőtől talpig berendezni, színekbe és formákba önteni, illetve funkciót és stílust adni annak a lakásnak, amiben a pároddal a jövőben közösen fogtok élni, igazán izgalmas, de nehéz feladat is egyben.

Készítsetek elrendezési tervet!

Ahhoz, hogy az új otthonotok berendezése tökéletes legyen, és minden bútor időben megérkezzen – ami eléggé kétséges az egyedileg megtervezett garnitúrák esetében – célszerű mindent lemérni, és az elrendezést egy papírra felvázolni. 

Rajzoljátok be a falakat, jelöljétek be az ablakokat illetve az ajtókat! Mindenképpen nézzétek meg, hogy melyik irányba nyílnak, mivel ez erősen befolyásolhatja az elrendezést! Továbbá nem szabad megfeledkeznetek a fűtőtestek, a konnektorok, a kapcsolók és a csatlakozók elhelyezkedéséről sem!

Ez követően bejelölhetiek a bútorokat. Ha netán bizonytalanok lennétek azzal kapcsolatban, hogy a Kanape.net-nél kinézett sarokkanapé hol mutatna a legjobban, akkor akár a webáruházban lévő kép alapján körbe is vághatjátok a formáját egy papírlapon, és tetszés szerint kipróbálhatjátok a különböző elrendezéseket a tervlapon.

Vagy, ha nem vagytok vizuális típusok, akkor a termékleírásban szereplő információk alapján akár ki is vághatjátok kartonpapírból a kiszemelt ülőalkalmatosság élethű másolatát, és elhelyezhetitek a térben.

Ha kész a terv, gyűjtsetek inspirációt!

A szakértők azt szokták mondani, hogy megfelelő vízióhoz bizony inspiráció szükséges. Ezért az elrendezés tervezetének megalkotása után a következő lépés, hogy elkezdjetek ötleteket gyűjteni. 

Nézegessetek a Pinteresten vagy az Instagramon belső kialakításokat, bútorokat, textúrákat és anyagokat, ami pedig megtetszik, mentsétek le egy mappába, hogy később visszanézhető legyen, és össze lehessen vetni a később felmerülő elképzelésekkel.

Ezután következhet a színek és a textúrák meghatározása!

A begyűjtött inspirációk és a saját elképzeléseitek összegyúrásával már meg tudjátok határozni az uralkodó színpalettát. Egy gyakran elkövetett buktatóra szeretnénk felhívni a figyelmeteket, ami nem más, mint az összevisszaságot sugalló tarkaság.

Hiszen hiába mutatnak jól külön-külön az egyes berendezési tárgyak, vagy választotok mesés falszíneket, ha túl sok színt és textúrát jelenítetek meg, zavaró lesz az összhatás, amelynek következtében semmi sem fog érvényesülni majd a lakásban. Épp olyan hatást értek el vele, mintha egy kis térbe sok tárgyat zsúfolnátok be.

Végül vegyétek számításba a praktikus szempontokat!

Bár lehet, hogy egy mozaikos üvegasztal vagy egy kovácsoltvas ágykeret igazán impozáns darab, de fel kell tennetek magatoknak a kérdést, hogy ezek mennyire illeszkedik az életstílusotokhoz és a mindennapos praktikus használathoz.

Sokat segíthet, ha írtok egy listát, hogy milyen eseményeknek fog majd helyet adni az otthonotok, és milyen szempontok fontosak a napi tevékenységek, szokások szempontjából.