Olcsóbb biztosítás a biztonságosan vezetőknek

Olcsóbb biztosítás a biztonságosan vezetőknek

Olcsóbb biztosítás a biztonságosan vezetőknek

autó

1 perc

Telematikai kutatás-fejlesztési együttműködést jelentett be a Generali biztosítótársaság és a biztosítási megoldásokat szolgáltató Progressive.

A két cég együttműködése során továbbfejleszti a viselkedés-alapú profilalkotási rendszereket, kiépítve a személyre szabott, autós telematikai megoldások új generációját. A jövő biztosítása valós viselkedési adatok alapján jutalmazhatja majd a biztonságos vezetőket, és személyre szabott visszajelzésekkel segíti őket vezetési technikájuk fejlesztésére.

A Generali Európában vezető szerepet tölt be az autós telematikában, 2011-ben Olaszországban elsők között indította el a vezetési szokások alapján történő költségszámítást. A társaság jelenleg is számos személyre szabott megoldást kínál a viselkedés-alapútól a kilométer-alapúig.

A vállalat 2015-ben vásárolta fel az angol MyDrive Solutions startupot, melynek adatelemző rendszere különböző vezetési stílusokat képes megállapítani, ezek alapján pedig kedvező biztosítási konstrukciókat ajánlani.

A Progressive a piaci trendeket jóval megelőzve, már 2008-ban bevezette az Egyesült Államokban a Snapshot vezeték nélküli telematikai eszközt, amelyet eddig több mint 4 millió vezető próbált ki – ennek köszönhetően a cég 15 milliárd mérföldnyi vezetési adatot tudott gyűjteni.