M2M a gyártásban – Sokat ér, ha súgnak a gépek

M2M a gyártásban – Sokat ér, ha súgnak a gépek

M2M a gyártásban – Sokat ér, ha súgnak a gépek

big data

3 perc

A gyártósor „sima” szenzoros felügyelete már a múlté, itt az újabb fejlemény: olyan érzékelők, amelyek képesekké teszik a gépeket az egymással való kommunikációra, adattovábbításra és az energiatakarékos működésre.

Úgy tűnik, hogy beköszöntött az M2M és az IoT kora, a jövőt, de egyre inkább a jelent is már az egymással folyamatosan kapcsolatban álló eszközök jelentik. Így sokkal könnyebben azonosíthatóak az esetleges rendszerhibák, és akár távmunkával is javíthatóvá válnak. A szakértők is azt mondják, amit már amúgy is sejtettünk: emellett a technika mellett már nem lehet szó nélkül elmenni.

Nyilvánvaló, hogy minden gyártó arra vágyik, hogy fenntarthatóbban és gazdaságosabban működjön, nekik az ipari internet használata egyúttal gépeik pontos analízisét is jelenti. Korábban az efféle adatok elemzését csak a legnagyobb cégek tudták elvégezni, de a Machine-to-Machine és az Internet of Things terjedésével már a legkisebb vállalkozások is komplett analízist készíthetnek.

Valós idejű adatok azonnal

A technológia rengeteg lehetőséget hordoz magában, de talán leggyorsabban a gépek állapotát figyelő szegmenst lehet bevezetni. Az sokaknak ismerős lehet, hogy egy eszköz tönkremenetelét rendszerint a teljesítmény romlása előzi meg. Ilyenkor nyilvánvalóan azonnal tudni akarjuk, hogy mi a probléma, és nem heteket, hónapokat várni a megoldásra.

A nagyobb üzemek számára több előnyt is jelenthet a technológia teljes adaptálása. Például ha a gyártósor mellett nincs ember, a szabályozó automatikusan le tudja tekerni a hőmérsékletet és a világítást, ezzel is jelentős mennyiségű energiát spórolva a vállalatnak.

De biztonságszempontból is hasznos a connected (hálózatba kapcsolt) eszközökkel való felszereltség, például egy esetleg vizesedés esetén azonnal lezárja az elektronikát és értesíti a karbantartókat. A rendszer arra is fel van készülve, hogy az apróbb javításokat – például szoftverfrissítés – önállóan elvégezze, valamint, hogy jelezze a meghibásodás pontos helyét és okát a szerelőknek.

A gépkarbantartók nagy kedvencévé válhat a gépek közötti kommunikáció, mivel a technológiának hála a találgatás eltűnik a munkafolyamatból, célorientáltabbá és időtakarékosabbá téve azt.

A Caterpillar már használja

Az amerikai munkagépgyártó már próbálkozik a technológia bevezetésével, ügyfeleiket a ProductLink névre keresztelt rendszerrel támogatják. A cella- és műholdas információkra támaszkodó program nyomon követi a gépek állapotát, folyamatosan adatokat szállít a járművek működéséről és fogyasztásukról, lehetőséget adva a társaságoknak arra, hogy gyorsan és hatékonyan javíthasson egy nagyobb hibát.

Az okosgyártás a környezet is védi

A zöldebb vállalatoknak jó hír, hogy az okosszenzorok a túlzott károsanyag-kibocsátást is érzékelik, és figyelmeztetik a cégeket, hogy tegyenek a környezetük megóvásáért.

Forrás: TechTarget