Columbo babérjaira tör? Legyen a család detektívje

Columbo babérjaira tör? Legyen a család detektívje

Columbo babérjaira tör? Legyen a család detektívje

biztonság

4 perc

Nem kell többet aggódnia, merre kóborol a gyermeke vagy hová bújt a kertben kedvenc háziállata. A Findster által kifejlesztett, GPS-alapú nyomkövetővel felszerelt okosérzékelőkkel bármikor figyelemmel kísérheti, hogy merre járnak szerettei és szemmel tarthatja a kutyáját is.

Az amerikai tervezőcsapat által megalkotott, dekoratív szenzorokat könnyedén lehet rögzíteni ruhára, illetve háziállatának nyakörvére. Az érzékelők vezeték nélküli hálózaton keresztül csatlakoznak egymáshoz, a helyzetüket pedig egy okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül lehet bemérni. Az applikációban található térképen egy külön területet is kijelölhet, ilyenkor a rendszer értesítést küld, ha családtagja kilép a megadott zónából. A beépített gyorsulásérzékelők emellett jelzik, ha a gyerek megbotlik vagy elesik, így a szülőknek a játszótéren sem kell folyamatosan szemmel tartaniuk a csemetéket.

Egyetlen érzékelőhöz adott pillanatban 30 másik szenzor képes kapcsolódni.Az újítás egyik fő előnye, hogy az érzékelők akár 1 kilométeres távolságból is képesek kommunikálni egymással. A jelenleg piacon lévő GPS-alapú nyomkövetők hatósugara ennél jóval korlátozottabb, ráadásul sokszor az otthoni használatuk is körülményes. A Findster azonban ezt a problémát is orvosolja, a tervek szerint egy külön vezérlőegységet dobnak piacra. A 2 kilométeres távolságból is működő vezérlőt elhelyezheti az otthonában, a játszótéren vagy a parkban. Az egységhez rögzített érzékelők abban az esetben küldenek riasztást, ha a gyermeke elhagyja a házat vagy elcsatangol a játék hevében.

Azt is azonnal megtudhatja, hogy távollétében mit csinált házi kedvence; vajon békésen szunyókált vagy megpróbálta szétrágni a nappaliban a kanapét? Az érzékelők segítségével nyomon követheti kutyája napi aktivitását, így például azt is láthatja, hogy mikor és mennyit mozgott. Ha háziállata egész álló nap csak heverészett, akkor külön emlékeztetőt állíthat be magának, hogy este hosszabb sétára kell vinnie.

Az okosérzékelőkre egyelőre csak előrendelést lehet feladni, a fejlesztők tervei szerint a szállításokat 2015 áprilisában kezdik meg. A két szenzort tartalmazó „kezdőcsomaghoz” átszámolva nagyjából 21 ezer forintért juthatnak hozzá az érdeklődők.