Íme, a láthatatlan intelligens zár

Kapcsolódó cikkek

Íme, a láthatatlan intelligens zár

Íme, a láthatatlan intelligens zár

biztonság

1 perc

A Level Touch úgy néz ki, mint egy hagyományos zár, de okostelefonnal nyitható és érintésre zárul.

A Level Home kulcs nélkül működő ajtónyitóját a többi között azoknak ajánlja, akik nem szívesen mutatják meg a fejlesztést a külvilágnak. A legújabb termékük, a Level Touch ránézésre úgy néz ki ugyanis, mint egy hagyományos zár.

Az August, a Kwikset vagy más cégek hasonló eszközeiről már messziről látszik, hogy világhálóra kapcsolódó okosfejlesztések, amelyek kulcs nélkül nyithatók. Ezt próbálja elkerülni a kaliforniai vállalkozás, amely az újdonság kifejlesztésénél a diszkréciót is igyekezett szem előtt tartani.

A szerkezet érintéssel, hanggal vagy programozható kulcskártyával is működtethető. A Bluetooth-kapcsolat lehetővé teszi azt is, hogy ha a tulajdonos telefonjával az ajtó közelébe ér, az eszköz automatikusan kinyíljon.

A lakás elhagyásakor elég egy ujjal megérinteni a szerkezetet, de a zár ennek hiányában is, egy előre beállított idő elteltével, automatikusan lezár. A lakók a dedikált applikáció révén belépést engedhetnek másoknak is, és az engedéllyel rendelkezők akár telefonjukat használva bejuthatnak az ingatlanba. Minderről pedig értesítést kap a tulajdonos is.

A nemesacél ajtózár mögött rejlik a CR2 akkumulátor, amely akár egy éven keresztül is működik. A HomeKit applikáció iOS és Android alapú eszközökkel is kompatibilis. A rendszer installációja, azt ígérik, hogy egyszerű, mindössze egy csavarhúzóra és az alkalmazásra van hozzá szükség.

Az Engadget összegzése szerint a Level Touch 329 dolláros ára több mint duplája az August okoseszközeinek, amelyek már akár 150 dollárért is megkaphatók. A lényeget elrejtő külső ugyanakkor sokak számára megérheti az árkülönbözetet.

A tartós, a biztosítók által is elfogadott védelmet garantáló egység matt fekete, polírozott réz, fényes króm és fényes nikkel változatokban rendelhető.