IoT-biztonság: összefog az Egyesült Királyság és Szingapúr

Kapcsolódó cikkek

IoT-biztonság: összefog az Egyesült Királyság és Szingapúr

IoT-biztonság: összefog az Egyesült Királyság és Szingapúr

biztonság

1 perc

Az Egyesült Királyság Nemzeti Kiberbiztonsági Központja (NCSC) és a szingapúri Kiberbiztonsági Ügynökség (CSA) a dolgok internetére fókuszáló stratégiai együttműködést kötött.

A megállapodás értelmében a két ország rendszeres egyeztetésekkel, információ- és tapasztalatcserével kíván javítani az intelligens, világhálóra csatlakoztatott fogyasztási cikkek biztonsági szintjén.

A cél, hogy már a tervezésnél kiemelt figyelmet fordítsanak minderre, biztosítva ezzel a felhasználók védelmét például a számítógépes támadások, a személyes adatok megszerzését vagy az eszközök fizikai értelemben vett biztonságát fenyegető veszélyek ellen – legyen szó a lakossági vagy ipari felhasználásról. Mindemellett biztosítani kívánják az Internet of Things és a kapcsolódó innovációk térnyerésének lehetőségét.

A multilaterális megközelítés alkalmazása révén mindkét ország nemzetközi és regionális partnerekkel is együtt fog működni. Ez magában foglal számos ipari és fogyasztói csoportot, és elősegíti a legjobb gyakorlatoknak (best practice) az iparág globális szabványaiban meghatározottak szerinti bevezetését.

Folyamatosan fejlesztik majd a szoftveres biztonsági frissítéseket, ezzel biztosítva a fogyasztói termékek védelmét azok teljes „élettartama” során. Ezenkívül a nyilatkozat alapján a gyártóknak meg kell határozniuk, várhatóan mennyi időt vesz majd igénybe az esetleges sebezhetőségek kijavítása.

Nem ez az egyetlen ilyen típusú, nemzetek közötti „okos” egyezmény. Idén szeptemberben például az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok hadserege állt össze egy közös kísérletre, amelyben a britek által kifejlesztett autonóm rendszereket használják. A projektnek a michigani Camp Grayling kiképzőközpont adott otthont.

Forrás: