Tőzsdére lépett a biztonsági robotokat gyártó Knightscope

Kapcsolódó cikkek

Tőzsdére lépett a biztonsági robotokat gyártó Knightscope

Tőzsdére lépett a biztonsági robotokat gyártó Knightscope

biztonság

2 perc

Az első körös részvénykibocsátás (IPO) során a vállalat több mint kétmillió részvényt adott el, ami több mint 22 millió dolláros bevételt jelent. A tervek szerint az így befolyt összeget biztonsági robotparkjuk bővítésére és új technológiákba való befektetésre fordítják.

A K1 nevű, helyben maradó szerkezetük kisebb területek megfigyelésére alkalmas. A K3 mozgásra képes modell pedig elsősorban beltérben használható.

A cég zászlóshajójának K5 kültéri robotjuk számít. A K7 pedig egy többféle terepen is igénybe vehető, biztonságra figyelő robot.

A cég a Robots-as-a-Service (RaaS) üzleti modell alapján működik. Ennek lényege, hogy a gépet egy szolgáltatáscsomag részeként biztosítják, így a felhasználóknak fix költségeik vannak havonta, és nem kell nagyobb gépberuházásra költeniük.

Újabb mérföldkő, hogy a Knightscope a részvénypiacra is belépett. A Mountain View-i (kaliforniai) vállalat még tavaly decemberben jelentette be a tervezett pénzpiaci műveletet. Ekkor négymillió A osztályú törzsrészvény értékesítésébe kezdtek, darabonként 10 dollárért.

Tőzsdére lépési szándékukat pedig még a 2021. szeptemberi közgyűlésükön közölték részvényeseikkel.

William Santana Li elnök-vezérigazgató kiemelte, hogy több mint 28.000 befektetőjük van. A jövőt tekintve pedig újabb kihívások elé is néznek. Nemrég jelentették be, hogy szerződést kötnek egy coloradói tankerülettel. Valamint egy washingtoni fejlesztőcéggel és egy magántulajdonban lévő vállalkozással, amely 25 ingatlannal rendelkezik Texasban.

Továbbá partnereik között van egy dél-kaliforniai kaszinó, egy floridai magániskola is, valamint kaliforniai parkok, egy szabadidős létesítmény és egy ruházati kereskedőcég is.

Forrás: