Kebelcsoda: okosmelltartó, mint személyi edző

Kebelcsoda: okosmelltartó, mint személyi edző

Kebelcsoda: okosmelltartó, mint személyi edző

egészség

3 perc

Lehet csipkés, romantikus rózsaszín vagy sejtelmesen áttetsző, a sportrajongó nők azonban ma már okosmelltartókat is leakaszthatnak a boltok polcairól. Az Adidas által megálmodott különleges fehérnemű segítségével azonnali adatokat kaphat a szívritmusáról, így teheti még hatékonyabbá a napi zsírégetést.

Az Adidas miCoach Seamless Sports Bra fantázianévre keresztelt melltartóhoz két egyszerű patentgomb segítségével lehet rögzíteni egy gyufásdoboz méretű pulzusszámlálót. A készülék a Bluetooth-technológiának köszönhetően pontos információt közvetít a szívverésről az edzés során, az adatokat az okostelefonra letöltött alkalmazás segítségével lehet ellenőrizni. Az applikáció lehetőséget ad egy személyre szabott edzésprogram felállítására is.

Amellett, hogy figyelemmel kísérheti, mennyire terhelte meg a szívét a tréning során, az alkalmazás segítségével azt is kiszámíthatja, hány kalóriát égetett el az edzés alatt. Az okosprogramot ráadásul egy „virtuális edző” segíti, hiszen a napi gyakorlatok közben az alkalmazás audiokommentárral és hasznos tanácsokkal látja el a sportolókat, hogyan kerülhetnek leginkább formába.

A melltartóhoz kapcsolható okospulzusszámlálóhoz nagyjából 15 ezer forintért juthatnak hozzá a sportolás megszállottjai. Az persze erősen kérdéses, hogy a konditeremben izzadó férfiak hogyan festenének az elasztikus felsőkben, de az Adidas rájuk is gondolt. A társaság a készülék mellé egy mellkasra rögzíthető szalagot csomagolt, így a pulzusszámlálót akár az edzőtrikó alatt is lehet viselni.