Speciális alvásfigyelő segíthet a stressz csökkentésében

Speciális alvásfigyelő segíthet a stressz csökkentésében

Speciális alvásfigyelő segíthet a stressz csökkentésében

egészség

3 perc

Életünk mintegy harmadát töltjük alvással, így igenis lényeges, hogy azt milyen minőségben tesszük. Az alváskövető rendszerekben igazi mérföldkövet jelenthet a Withings Aura, amely elnyerte például a CES2014 technológiai kiállítás tervezési és mérnöki innovációs díját.

A fejlesztés alváskövető és -támogató rendszerként is működik. Egyik része egy érzékelő, amelyet a párna vagy matrac alá kell tenni, a másik része pedig egy színterápiás lámpához hasonlítható eszköz.

A Withings Aura képes például a légzésritmust és a szívverést is mérni, de figyeli azokat a zavaró eseményeket, amelyek megakadályozhatják a pihenést.

Az eszköz az alváskövetés elemzéséhez olyan információkat is elraktároz, mint a zajszennyezés, a szoba hőmérséklete vagy a fényviszonyok. Az adatok segítségével fények és hangok kombinációjával tudja segíteni az elalvást és az ébredést. A fejlesztés lényegében így töltheti be az okos ébresztőóra funkcióját is, amellyel az alábbi videó ígérete szerint a rohanó hétköznapokon is pihentető lehet az alvás.