Mobilalapú egészségügy? Már nem a jövő kérdése!

Mobilalapú egészségügy? Már nem a jövő kérdése!

Mobilalapú egészségügy? Már nem a jövő kérdése!

egészség

2 perc

A brit AstraZeneca is ráerősít az okos egészségügyhöz kapcsolódó M2M-fejlesztésekre.

A londoni székhelyű gyógyszeripari vállalat tavasszal kötött a brit Vodafone-nal partneri megállapodást egy mHealth (mobile Health) szolgáltatás indítására, amely során egészségügyi szolgáltatásokat M2M (machine-to-machine) alapokra helyeznek át. A projekt célja, hogy a mobil- és internetalapú megoldásokkal is segítsék a keringési rendellenességben szenvedő betegek gyógyulását.

A páciensek többek között személyre szabott ismeretterjesztő anyagokhoz juthatnak hozzá, és interneten keresztül is nyomon követhetik a kezelési folyamatot, ami sokat segíthet a gyógyszerszedés megfelelő beállításában és a szükséges életmódváltás megvalósításában.

Az mHealth alkalmazásokkal egyrészt felgyorsulhatnak a betegek gyógyulási folyamatai, másrészt az orvosok távolról is könnyen ellenőrizhetik, hogy a páciensek valóban betartják-e a gyógyszerszedési és más javaslatokat.

A szolgáltatáshoz a Vodafone nyújtja az infrastruktúrát és a technológiai szaktudást. „Az együttműködés a legjobb kommunikációs technológiát és a kiemelkedő színvonalú egészségügyi ellátást, illetve oktatást ötvözi. Mindez pedig meggyőző eredményeket hozhat a páciensek számára” – mondta Erik Brenneis, a Vodafone M2M üzletágának igazgatója.

Érdekesség, hogy az M2M egészségügyi program például a városok földrajzi adottságait is vizsgálni fogja, hogy a fejlesztéseket és a problémamegoldásokat a helyi igényekre szabva tudják megvalósítani.

Forrás: M2M Now / Vodafone