Összefog a GE Healthcare és a Hiventures

Összefog a GE Healthcare és a Hiventures

Összefog a GE Healthcare és a Hiventures

egészség

2 perc

Céljuk a jövő egészségiparának és digitális egészségügyi megoldásainak a fejlesztése.

A General Electric egészségügyi üzletága és a Hiventures – az MFB csoport tagja – megállapodást kötött annak érdekében, hogy kölcsönösen segítsék a jövő egészségiparhoz kapcsolódó innovatív elképzeléseit és kezdeményezéseit.

A két vállalat közös célja, hogy az együttműködés révén a kezdeményezések minél eredményesebbek és önfenntartóak legyenek, és ezáltal hozzájáruljanak egy értékteremtő startup ökoszisztéma kialakulásához az európai régióban. A megállapodást az EIT Health és GE Healthcare együttműködésében megvalósuló EIT Health VentureLab program záróeseményén jelentették be.

„Az európai innováció előmozdítására egyedülálló alkalmat teremt a startupok és az olyan nagyvállalatok, mint a GE együttműködése. Hiszünk a tudásmegosztásban, amelyre megfelelő bizonyíték a most záruló EIT Health VentureLab akcelerátor program is” – emelte ki Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke.

„2017-es indulásunk óta 250 innovatív vállalkozás került a Hiventures befektetési programjaiba, több mint 14 milliárd forintnyi tőkekihelyezés mellett. Az elmúlt két év tapasztalati alapján a befektetési volumen és a befektetések száma tekintetében is az egészségügyi, orvostudományi, gyógyszeripai területeken működő startupok a legmeghatározóbbak a cég portfólió-családjában” – mondta Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója.

„Az EIT Health, mint Európa egyik legnagyobb egészségügyi innovációs szervezete kiterjedt partneri kapcsolatain keresztül igazi változást hozhat egy versenyképes startup ökoszisztéma megteremtésében. Globálisan együttműködünk az egészségügy ipari szereplőivel a medtech, a biotechnológia és a digitális egészségügy területén, valamint egyetemi partnereinkkel és az egyetemi kórházakkal is” – összegezte Kurt Höller, az EIT Health VentureLab záróeseményén.

A rendezvényen a részt vevő 19 nemzetközi csapatból a legjobb 7 startup kapott lehetőséget a szakmai zsűri előtt való bemutatkozásra. Az EIT Health VentureLab a kezdeti stádiumban lévő, innovatív egészségügyi megoldások fejlesztésén dolgozó startupok támogatására jött létre.

A versenyben az alábbi csapatok nyertek elismerést:

  • XVision: egy fiatal csapat, amely a mesterséges intelligencia segítségével szeretné forradalmasítani a radiológia világát.
  • TenderTec: az elöregedő népesség igényeire ügyelve gondoskodó, személyre szabott technológiát hoz létre.