Úton az M2M felé

Úton az M2M felé

Úton az M2M felé

gyártás

1 perc

Egy új technológia bevezetését fontolgató cégvezető számára kulcskérdés, hogy a fejlesztésből mekkora haszna származik, és mennyi idő alatt térül meg a befektetés.

A Machine-to-Machine (M2M) megoldásokat már sikerrel bevezető vállalatok esetében a számok önmagukért beszélnek. Egy 2014-es nemzetközi felmérés szerint az újításban úttörő szerepet játszó társaságok majdnem harmadánál már fél éven belül jelentkezett a megtérülés. A megkérdezettek kétharmada számolt be arról, hogy a változások életbe lépése után egy évvel már kézzel fogható előnye származott a beruházásból.

Az elvárások ugyanakkor hatalmasak: az M2M-fejlesztésben gondolkodó cégvezetők több mint fele egy éven belüli megtérülést remél.

Nem mellékes szempont viszont, hogy a legnagyobb előnyökhöz jutó társaságok általában azok, amelyek a „korai alkalmazók” között szerepelnek, és már néhány éve vagy akár korábban nyitottak a gép-gép kommunikációra építő megoldások felé.

A várható eredmények ellenére azonban számos cégvezető még mindig nehezen veszi rá magát, hogy M2M-technológiákat alkalmazzon. Ennek több oka is van: az egyik legfőbb, hogy a kivárást választók még nem látják, hogy milyen megtérüléssel járna számukra az innováció. Emellett többen számoltak be biztonsági aggályokról, illetve sokan tartanak attól, hogy a fejlesztések összköltsége nem áll majd arányban a megtérüléssel.