HelpyNet: így is biztonságosabbak lehetnek a városok

Kapcsolódó cikkek

HelpyNet: így is biztonságosabbak lehetnek a városok

HelpyNet: így is biztonságosabbak lehetnek a városok

közszolgáltatás

1 perc

Egy ingyenes applikáció sokaknak segíthet.

Világszerte évről évre nő a smart, azaz okos városok és települések száma, ezzel egyidőben Magyarországon is terjednek azok az informatikai fejlesztések, amelyek ebbe az irányba mutatnak.

Budapest II., VII., VIII. és XXIII. kerületei, valamint több vidéki település is – köztük Telki – nyitott ebbe az irányba, például a HelpyNet rendszerén keresztül.

Ez egy olyan magyar alkalmazás, amely a hazai önkormányzatok igényeire szabva lehetővé teszi a lakosoknak a kényelmesebb ügyintézést, illetve bajba jutásnál a gyors segítségkérést, segítségnyújtást.

A rendszer egy mobilapplikáción keresztül összeköti a település lakosait a háttérben működő szervezetekkel (például közműszolgáltatók), illetve riasztás vagy bejelentés esetén azonnali segítséget nyújthat.

  • A HelpyNet 0-24 órában elérhető, bajba jutásnál, segítségkérésnél jelenleg három nyelven használható (magyar, angol, német).
  • A bejelentéskor az applikációban kiválasztott nyelven kap választ a bejelentő.
  • Az önkormányzatokhoz minden esetben magyar nyelven jut el a hívás, értesítés, amely a hivatalhoz érkezést követően azonnal továbbításra kerül az illetékes hatósághoz, szervezethez.

A fejlesztés városüzemeltetési modulját országszerte megközelítőleg 20 önkormányzat működteti – jelenleg összesen 14 ezer regisztrált felhasználóval.