Újabb weboldalak érhetők el ingyenesen a Vodafone hálózatán

Kapcsolódó cikkek

Újabb weboldalak érhetők el ingyenesen a Vodafone hálózatán

Újabb fontos weboldalak érhetők el ingyenesen a Vodafone hálózatán

közszolgáltatás

2 perc

A koronavírus-járványra tekintettel a Vodafone Magyarország összefogva az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, adathasználat nélkül teszi elérhetővé ügyfelei számára a legfontosabb központi információs oldalakat.

Újabb, a gazdaság működésben tartását támogató intézkedést jelentett be a Vodafone. 2020. november 16-tól ügyfelei adatforgalom generálása nélkül látogathatják a legfontosabb központi – kormányzati, önkormányzati, állami és európai uniós – programokat, intézkedéseket és információkat tartalmazó honlapokat.

Ezek a portálok segíthetik a lakosságot és a vállalkozásokat a következő hónapokban az egészségügyi óvintézkedések betartásában és a munkahelyek megóvásában. Így a többi között a VALI – Vállalkozói Információs Portált, valamint a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, a Virtuális Munkaerőpiac Portál, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapját is adatkeret használata nélkül kereshetik fel a szolgáltató ügyfelei.

Az adatforgalom nélkül elérhető oldalak folyamatosan bővülő listája itt található.

„A honlapok díjmentesen történő elérésének biztosítása hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez, a vállalkozások és az állampolgárok költségeinek csökkenéséhez a legnehezebb időkben. Az ingyenes elérés költségcsökkenést jelent a kis- és középvállalkozások számára, és biztosítottá válik számukra az információhoz jutás, így a felmerült kérdésekre gyorsan választ kaphatnak. Javaslom, hogy böngésszék az oldalakat, például a VALI-t, a Vállalkozói Információs Portált, amelyen igényeikre szabott, ingyenesen elérhető képzéseket és államilag támogatott, kedvezményes kamatozású hiteleket találnak” – mondta György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

A Vodafone emellett azt is bejelentette, hogy számos oktatási és álláskereső portált, illetve a különféle iparkamarák honlapjait is adatforgalom használat nélkül böngészhetik az ügyfelek, ezzel is hozzájárulva, hogy a lakosság és a vállalkozások minél gyorsabban túlléphessenek a világjárvány okozta gazdasági nehézségeken.

„Most, amikor a világjárvány második szakaszában az egészségügyi védekezés és a gazdaság működésben tartása egyaránt cél, a telekommunikációs szektornak ismét fontos szerepe van. Azon dolgozunk, hogy a járvány második hullámában is kapcsolatban tartsuk az országot. Figyelmünk fókuszában a digitális esélyegyenlőség támogatása, a vállalkozások – különösen a mikro-, kis- és középvállalkozások – digitalizálása, a kritikus állami funkciók digitalizációjának felgyorsítása, valamint a kormányzati döntéshozatalt támogató rendszerek fejlesztése áll. Bízunk benne, hogy azáltal, hogy a központi információs oldalakat adatforgalom nélkül tesszük elérhetővé ügyfeleink számára, hozzájárulhatunk a sikeres védekezéshez és a gazdaság életben tartásához, újraindításához” – emelte ki Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának alelnöke.  

A Vodafone a világjárvány kirobbanása óta folyamatosan vezette be azokat a szolgáltatásokat és kedvezményeket, amelyekkel a lakosságot, a vállalkozásokat és a hatóságokat segítették, amikor arra a legnagyobb szükség volt. A kritikus időszakban, a járvány tavaszi indulásakor a többi között ingyenes adatkeretet biztosítottak, elérhetővé tettek különböző oktatási tartalmakat, ingyen beszélgetéssel segítették a 65 év felettieket és az egészségügyi dolgozókat. Emellett pedig több alkalommal digitális eszközökkel segítették a leginkább rászorulókat.