Együttműködés a hazai kkv-k digitális felzárkóztatásáért

Kapcsolódó cikkek

Együttműködés a hazai kkv-k digitális felzárkóztatásáért

Vodafone és Modern Vállalkozások Programja: együtt a hazai KKV-k digitális felzárkóztatásáért

közszolgáltatás

2 perc

A Vodafone kiemelt figyelmet fordít a hazai kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatására – ezt a folyamatot elősegítve, szakértői és szolgáltatói partnerként csatlakozott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programjához.

Az együttműködés keretében a telekommunikációs szolgáltató regisztrált partnerként teszi elérhetővé októbertől több szolgáltatását, például felhőalapú megoldásokat, jármű- és flottakövetési szolgáltatást, melyeket a programba regisztrált vállalkozások egyedi kedvezménnyel tudnak igénybe venni. A vállalat továbbá szakértői partnerként is igyekszik segíteni a folyamatot: több vidéki nagyvárosban fog előadásokat tartani különböző digitalizációs témákban.

„A hazai szolgáltatóknak köszönhetően Magyarország digitális infrastruktúrája Európa élmezőnyéhez tartozik, a vállalkozásoknak azonban csak egy kis része használja ki a digitalizáció nyújtotta előnyöket. A hazai kkv-szektor digitalizációs érettsége az Európai Unió úgynevezett DESI indexe alapján a közösség utolsó harmadában helyezkedik el. Saját kutatásaink is azt bizonyítják, sok a teendő a témában, és ez az együttműködés csak egyik pillére annak a törekvésnek, hogy a Vodafone aktív szereplőként tudja segíteni e téren az európai felzárkózást” – mondta el a cég vállalati üzletágának igazgatója.

Dobó Mátyás hozzátette: a kamara szakmai eseményei nagy érdeklődésre tartanak számot, örömmel csatlakoznak a sorozathoz, és remélik, folyamatosan bővülő megoldásaik valós segítséget tudnak nyújtani a vállalkozások számára. Az elmúlt időszak ugyanis megmutatta: az online jelenlét sok esetben új piaci lehetőségeket, gyorsabb és rugalmasabb reagálást és ezzel nagyobb rezilienciát biztosít a kkv-k számára.

Kott Ferenc, az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke elmondta, hogy nagy örömmel fogadták az MVP partnerek között a Vodafone-t és annak kifejezetten innovatív és népszerű termékeit és szolgáltatásait, amelyek segítségével még sikeresebb lehet a széles körű vállalati digitalizáció. Külön kiemelte, hogy a távközlési cég élen jár a legfejlettebb technológiák terjesztésében is, például világszerte piacvezető szerepet tölt be az IoT-szolgáltatók között, és ez egy hazai sikertörténet is lehet, mivel az IoT-terület idehaza is az egyik legdinamikusabban fejlődő terület.

A vállalkozások továbbra is kedvező feltételekkel jelentkezhetnek a program honlapján, bővítve ezáltal digitális fejlődésükhöz szükséges megoldások körét.